Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bezoek aan Marokko wordt afgeraden

13-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
marokko

© Calin Stan / Shutterstock.com

Marokko opent woensdag 15 juli deels zijn grenzen. Goed nieuws? Volgens expertisecentrum Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling is het geen reden voor gejuich.

Op een kier

Nederlandse Marokkanen en buitenlanders met een residentie in het land mogen Marokko vanaf woensdag 15 juli weer bezoeken. Zonder bezit van een Marokkaans paspoort kom je het land voorlopig nog níét in. Reizigers die het Afrikaanse land willen bezoeken, dienen in bezit te zijn van een negatieve coronatest (van maximaal 48 uur oud). Bovendien worden er diverse controles uitgevoerd.

Onduidelijkheid

Het informatie- en expertisecentrum Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO) raadt een bezoek aan Marokko echter af: “Marokkaanse Nederlanders die van plan waren om deze zomer naar Marokko te reizen, kunnen beter thuisblijven.” Volgens de organisatie ontbreekt er vanaf de kant van Marokko namelijk duidelijkheid omtrent de heropening van de grenzen.

Gebrekkige zorg

Naast het gebrek aan transparantie is een reis naar Marokko weinig zinvol, zo stelt het kenniscentrum. Over het algemeen kan je je niet vrij bewegen in het land en geldt er in sommige steden zelfs een totale lockdown. Daar komt nog bij dat Marokko geen garantie kan geven over de nabije toekomst. De kans bestaat dus dat je als Marokkaanse Nederlander niet meer terug naar Nederland kan reizen. De gebrekkige staat van de zorgsector weegt ook mee in het advies van het EMCEMO.

Bron: ANP
Meer weten over reizen ten tijde van corona? Dit hoor je vooraf te weten.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.