3 op Reis

Grieks wegdroommateriaal: de azuurblauwe stranden van Skiathos en Skopelos

11-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
863 keer bekeken
  •  
Skiathos2
Het is overduidelijk waarom de eerste Mamma Mia-film hier werd opgenomen. De Griekse eilanden Skiathos en Skopelos hebben namelijk een kustlijn waar je ‘u’ tegen zegt. De zee is hier zó blauw, dat het bijna verblindend is. 
De Griekse eilanden Skiathos en Skopelos   maken deel uit van de Noordelijke Sporaden, een groep van 24 eilanden. Vier daarvan zijn bewoond, waaronder dit beeldschone eilandenduo.
Skiathos 
Het is wel duidelijk dat Skiathos geen onbewoond eiland is. Met één blik op de kustlijn, zie je dat de witte huizen zowat over elkaar heen tuimelen. Een ander belangrijk onderdeel van het eiland zijn de twee havens. Vanaf een terrasje kijk je hier uit op de aangemeerde vissersboten terwijl je aan een glaasje ouzo nipt. 
Skiathos1
Aan hagelwitte stranden en knalblauwe zeeën geen gebrek op de Sporaden-eilanden. Het water is hier mega helder en lijkt tot dusver nog onaangeroerd door de plastic soep... Sommige stranden zijn zelfs uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Vandaar de rust en schoonheid die het eiland uitstraalt.   
Skiathos2
Wil je lekker in het zonnetje bakken, maar dan zónder schurend zand? Dan is het strand Glysteri de perfecte keuze, een kiezelstrand dat makkelijk te bereiken is met de auto. Het ligt op steenworp afstand van hoofdstad Skopelos Stad, maar net ver genoeg van de grote menigte.  
Skiathos3
Skopelos
Het eiland Skopelos is vier keer kleiner dan Texel. Dat maakt het extra indrukwekkend dat op dit kleine stuk grond maar liefst acht miljoen dennenbomen aanwezig zijn. 
Skopelos bomen
Door al die bomen zie je bijna het strand niet meer, zou je denken. Maar Skopelos heeft een kustlijn van maar liefst zeventig kilometer. Ook karakteristiek is het bergachtige landschap, waardoor sommige stranden alleen lopend of per boot te bereiken zijn. 
Skopelos
Genoeg van al dat luiwammesen aan het strand? Geen zorgen, hier is genoeg te doen. Zo huur je gemakkelijk een boot om het eiland vanaf het water te zien. Maar ook de actieve vakantieganger hoeft niet stil te zitten. De ongerepte Griekse landschappen bieden namelijk genoeg mogelijkheden voor een inspannende hike. 

Check ook: Griekenland 5x onontdekte eilanden voor ultieme ontspanning!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.