Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Nieuwe taal leren? Wij tippen deze creatieve manieren

12-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
282 keer bekeken
  •  
Maxx-Studio
Inmiddels zitten we allemaal noodgedwongen al een aantal weken thuis. Hoe halen we het meeste uit onze vrije tijd en kunnen we ons klaarstomen voor als we weer naar het buitenland mogen? Door bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren. Maar hoe hou je de lol erin zonder dat je er na een aantal werkwoorden al klaar mee bent?
Streamingsdiensten
Je herkent het vast wel. Na een lange werkdag, wellicht gewoon thuis, klim je op de bank en zet je een van je favoriete series aan. We geven je groot gelijk. Maar in het kader van een nieuwe taal leren, is er nog veel meer uit te halen. Zet bijvoorbeeld de ondertiteling aan in een taal naar keuze of kijk zelfs een film of serie die volledig is gesproken in die taal.

Eindelijk je Spaans onder de knie krijgen? Kijk dan bijvoorbeeld de series La Casa de Papel, Elite en Vis a Vis. Een paar Duitse aanraders zijn Dark, Tempel en The Wave. Liever Italiaans? Kijk dan naar Baby en Viaggio Sola. Tot slot een tweetal Zweedse en Deense suggesties: The Bridge en Rita.
pixinoo
Dating-apps
Niet de meest voor de hand liggende, maar toch een leuke optie, is het gebruik van dating-apps. Naast het vinden van de liefde van je leven (of een scharrel) kan je namelijk erg goed een nieuwe taal leren door met iemand anders te praten die deze taal al spreekt. Wellicht duurt het even voordat je iemand uit een ander land tegenkomt, maar wie weet swipe je opeens naar die nieuwe Spaanse taalbuddy.
Kaarten versturen
Er bestaan verschillende websites, zoals Postcrossing, waar je in contact kan komen met iemand uit het buitenland. Zo kan je bijvoorbeeld een adres van iemand krijgen uit een land naar keuze om diegene een kaart te sturen. Meestal wordt er dan in het Engels gecommuniceerd, maar als je aangeeft dat je een nieuwe taal wilt leren helpen ze je vast en zeker. En wie weet kan jij diegene hier en daar een beetje Nederlands bijbrengen.
valentinaperfilyeva
Studie-apps
Als je snel een goed woordje in een nieuwe taal wil leren zijn ook studie-apps een goede optie. Kijk welke goed bij jou en wat je precies wilt leren past. Plan elke dag wat tijd in om ervoor te gaan zitten en wie weet kan je straks weer een nieuwe taal op je cv zetten. Een aantal suggesties:
Duolingo
Deze app leert je eerst simpele woorden en grammaticale constructies in een taal naar keuze. In de app kan je aangeven wanneer je een pushmelding wil ontvangen om weer te gaan oefenen.

Babbel
Bij deze app krijg je verschillende afbeeldingen te zien, die je moet combineren met een woord uit de taal die je aan het leren bent.

Tandem
Bij deze app kies je eerst welke taal je wilt leren. Vervolgens koppelt de app je aan iemand anders die aanbiedt jou hierbij te helpen via een chatfunctie.
alexkich
Je vrije tijd toch anders invullen, maar wel in contact blijven met het buitenland? Luister dan eens naar deze wereldwijde radiostations.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.