Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze interactieve kaart toont de gevaarlijkste bestemmingen van 2020

22-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7427 keer bekeken
  •  
interactive map

© Clavivs / Shutterstock.com

Welke landen je dit jaar beter kan ontwijken? Welke bestemmingen het veiligst zijn om te ontdekken? En waar je het veiligst kan roadtrippen? Deze interactieve kaart geeft je een handig overzicht.
Wat nou als je in één oogopslag kan zien waar je beter wel en niet kan reizen? Nou, dankzij International SOS, een onderneming die zich richt op het verlenen van medische hulp en veiligheidsdiensten, kan dat dus. Zij hebben de handige ‘Travel Risk Map’ ontwikkeld. Landen zijn hierbij beoordeeld op factoren als gezondheid, veiligheid en verkeersveiligheid. Maar ook factoren als de huidige politieke dreiging, sociale onrust, kans op natuurrampen en criminaliteit zijn meegenomen in het onderzoek.
Rode lijst
Wat blijkt? Niet geheel verrassend behoren Libië, Somalië, Afghanistan en Venezuela tot de gevaarlijkste bestemmingen van 2020. Verder staat Nigeria op de lijst van onveiligste landen. En de veiligste landen? Dat zijn vooral Noordse bestemmingen, zoals Noorwegen, Finland en IJsland. Maar ook Zwitserland en Slovenië behoren tot de minst gevaarlijke landen om te bereizen.
roadtrip 2

© Jacob Lund / Shutterstock.com

Roadtrip plannen?
Ook is bekend waar ter wereld je de gevaarlijkste wegen kan verwachten. Landen die tot dit rijtje behoren zijn Venezuela, Belize, Saoedi-Arabië, de Dominicaanse Republiek, Vietnam en Thailand. Van plan om een roadtrip te maken door een van deze bestemmingen? Houd dan rekening met de relatief hoge veiligheidsrisico’s. Nou ben je natuurlijk ook benieuwd in welke landen het ’t veiligst is om te roadtrippen. Volgens International SOS scoren Nieuw-Zeeland, Australië, Japan en vrijwel alle Europese landen hoog als het gaat om verkeersveiligheid.
En mocht je op reis nou in de problemen komen? Dan kan je whatsappen met het ministerie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.