Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Geliefden uit buitenland mogen Nederland weer bezoeken

20-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
airport arrivals

© alice-photo / Shutterstock.com

Het inreisverbod voor geliefden buiten de Europese Unie is door het kabinet versoepeld. Vanaf maandag 27 juli kunnen partners uit het buitenland hun geliefde in Nederland weer opzoeken.
Voorwaarden
Om het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen, worden er wel voorwaarden gesteld aan een bezoek. Een reis naar Europa mag maximaal negentig dagen duren binnen een periode van drie maanden. Een langer verblijf is mogelijk, maar daarvoor is een aanvraag nodig. Bovendien moeten partners kunnen bewijzen dat ze al minimaal drie maanden bij elkaar zijn en elkaar in die periode regelmatig hebben gezien. Hiervoor moeten ze een handgeschreven verklaring indien, op straffe van meineed.
Partners moeten ook hun retourticket al hebben gekocht. En wanneer geliefdes uit landen komen waar code oranje geldt, dan geldt het dringende advies om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Belangrijke papieren zoals bewijsstukken, verklaringen, een retourticket en eventuele garantstellingen moeten bij aankomst in Nederland aan de douane worden getoond.
Meer nieuws omtrent reizen in tijden van corona? We houden je hier op de hoogte.

Meer over:

coronavirus
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.