Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Japanse tuin is buitengewoon mooi!

07-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand
Sommige plekken op deze aardbol zijn zó mooi, deze lijken je te bedriegen. Dit Japanse sprookje is daar één van! Knipper dus even twee keer met je ogen. Want dit lustoord is een cadeau voor je netvlies.

Denk je aan de Japanse lente, dan denk je aan kersenbloesem. Maar in de Kawachi Wisteria Garden stelen de blauweregens de show. In 2016 is deze tuin in Japan uitgeroepen tot de bestemming van het jaar. En wij begrijpen waarom!
Het absolute hoogtepunt van de tuin is de 110 meter lange bloementunnel. Deze pastelkleurige tunnel bestaat uit zo’n 150 slingerplanten. En dan hebben we ‘t nog niet over de geur gehad…
Thumb_werkbestand
Wanneer je onder de bloemenboog door loopt, word je overvallen door een oase aan rust. Om deze kalmte optimaal te ervaren, moet je de tuin in de juiste tijd van het jaar bezoeken: in de maanden april en mei om precies te zijn. Dan staat de tunnel namelijk volledig in bloei! In het najaar spot je de tuin in fraaie herfstkleuren.
FOTOTUIN1
In het noorden van Japan vind je het Ashikaga Flower Park. Vooral ’s avonds is deze plek betoverend mooi. Dan worden de bloemen in dit park namelijk verlicht, waardoor ze in de vijver weerspiegelen. Kortom: magisch!
Fototuin3
Nog meer wegdroommateriaal op je beeldscherm? Check dan vooral deze tropische parel!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.