Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In déze landen drink je jouw favoriete koffie

02-10-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
348 keer bekeken
  •  
IJskoffie
Of je nou een sterke espresso of zoete frappé drinkt... Een bakkie pleur stelt nooit teleur. Check hier vijf soorten koffie die je minsten één keer in het land van oorsprong gehad moet hebben. 
Italië – Espresso
Natúúrlijk hoort Italië in dit rijtje thuis. Want voor een espresso van de bovenste plank, moet je hier wezen. Of zoals de Italianen het simpelweg noemen: un caffè. Wij zijn geneigd de hele dag cappuccino’s te lurken, maar volgens de Italianen is dit slechts een ochtenddrankje. De rest van de dag wordt gewoon keihard espresso gedronken! Als je een espresso drinkt, drink hem dan snel. De dikke cremalaag bovenop de koffie mag niet vergaan. Deze houdt namelijk de belangrijkste smaken vast. Hup, als een echte Italiaan, shotten die espresso! 
Frankrijk – Koffie verkeerd
Een koffie verkeerd ken je waarschijnlijk ook als café latte. Of gewoon latte. En de Fransen noemen het dan weer een café au lait. Gewoon koffie met flink wat melk, dus. Hoe je het ook wendt of keert, de koffie verkeerd is razend populair. In Frankrijk krijg je dit bakkie troost oorspronkelijk met een kannetje melk ernaast. Kan je zelf kiezen hoe sterk je latte wordt. Wil je het als een echte fransoos aanpakken? Doop dan je croissant in je latte! 
Koffie verkeerd latte
Australië – Flat white 
De flat white heeft een paar jaar geleden zijn opmars gemaakt in Nederland. Oorspronkelijk komt dit drankje uit Australië. Maar nadat een grote koffieketen deze koffie in hun assortiment opnam, nam de flat white de wereld over. Maar wat ís een flat white? Men neme een ristretto (een espresso met minder water) in een klein kopje en gooit daar warme melk bij. En klaar is kees. Het is dus géén cappuccino. Een flat white heeft namelijk een flinterdun laagje melkschuim. Het is ook géén latte. Een flat white is veel sterker!  
Griekenland – Frappé
In elk Grieks café is een frappé op de kaart vinden. Het is een soort ijskoffie gemaakt van oploskoffie, water en suiker. En eventueel een scheutje gecondenseerde melk. Het recept werd per ongeluk uitgevonden door een Griekse werknemer van een groot oploskoffiemerk. En inmiddels is de frappé uitgegroeid tot Griekenlands meest felbegeerde zomerdrankje. Vinden wij helemaal niet erg! Ook jouw favoriete zomerdrankje? Helaas wordt dit Griekse drankje niet in Nederland verkocht. Des te meer reden om een vakantie naar Griekenland te boeken...
Koffie frappé
Oostenrijk – Wiener Melange 
Even voor de duidelijkheid: wiener melange is géén koffie gemengd met chocolademelk. Dit is namelijk wat je krijgt uit zo’n groot koffiezetapparaat in een ziekenhuis of kantoor. Maar niets is minder waar! Een échte traditionele wiener melange lijkt op een cappuccino, maar dan zoeter. Bovenop zit slagroom met een beetje geraspte chocola. En als je echt voor de hardcore melange wil gaan, meng je een eidooier door je koffie. Huh? Eidooier? Ja, want door eigeel door je drankje te mengen, wordt het een lekker romig geheel. Hoog tijd om naar Oostenrijk te gaan, dus!
Meer wereldse gerechten? Bekijk ook: 7 bizarre gerechten wereldwijd!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.