Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze wereldse gerechten staan in Nederland niet snel op het menu

03-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1266 keer bekeken
  •  
XL thumb blog bizarre gerechten
#1 DODELIJKE OCTOPUS
Let op wanneer je in Zuid-Korea octopus bestelt. Grote kans dat je namelijk een portie stuiptrekkende tentakels op je bord krijgt. In Korea staat dit gerecht bekend als sannakji.  Nadat de chefs de tentakels eraf hakt, dansen deze nog gezellig verder op je bord. Mócht je op dat moment nog eetlust hebben, kauw dan goed door. Want de tentakels hebben nog zuigkracht, waardoor je kunt stikken. Kauw voor je leven zullen we dan maar zeggen.
#2 GEFRITUURDE ZEEANEMOON
In het Spaanse Andalusië zijn ze gek op gefrituurde zeeanemoon. Je weet wel: dat huis van Nemo. Maar dan in een frituurpan gegooid. Hoewel het water je niet meteen in de mond zal lopen, blijken deze krokante frituursnacks (klinkt al beter) wel de moeite waard te zijn. Ze heten o rtiguillas de mar  en zijn vergelijkbaar met oesters.
blog_bizarregerechten_europees
#3 KIPPENKLAUWEN
Kippenpootjes. Kom maar door. Maar kippenklauwen? Ho stop... Een kippenklauw is het broodje hagelslag van veel Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen.
chicken feet 2
#4 STINKBOM
In de categorie 'Nooit eten tijdens een date': de Aziatische vrucht durian . De geur van deze vrucht is zó sterk, dat 't in vele hotels en in het openbaar vervoer verboden is. De fruitsoort smaakt romig en zoet en heeft een puddingachtige substantie. Benieuwd? Schaf dan alvast neusknijpers aan.
blog_bizarregerechten_indonesie
#5 GEBAKKEN CAVIA
In Nederland kennen we de cavia als schattig pluizig huisdier. (Of als irritant piepend mormel natuurlijk.) In Peru zijn ze ook dol op dit knaagdier... als ze gebakken zijn. Gebakken cavia, oftewel cuy, wordt vooral gegeten bij speciale gelegenheden. Waarom cuy zo populair is in Peru? Het dier zit bomvol proteïnen en bevat minder cholesterol dan kip, varken en rund. 

XL thumb blog bizarre gerechten
  #6 EENDENFOETUS
In Vietnam en op de Filipijnen eten ze graag eendenfoetussen, oftewel balut,  zijn rijker van smaak dan hun papa's en mama's, omdat de botjes zachter zijn. 
blog_bizarregerechten_vietnam
#7 TONIJNOGEN
Van een portie gekookte tonijnoogballen kijkt geen enkele Japanner op. De ogen zijn omringd door visvet en spierweefsel, dat de smaak schijnt te bepalen. In Japan wordt deze delicatesse gekookt. Smakelijk!

Meer over:

eten & drinken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.