Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Palácio Nacional da Pena is het kleurrijkste paleis van Portugal

12-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
544 keer bekeken
  •  
Pena Palace omslag
Het moet voor iedereen de ultieme droom zijn, een eigen kasteel ontwerpen. En dat is precies wat de vorst van Portugal dacht . Met genoeg creativiteit en een sprankje fantasie op zak bouwde hij het kleurrijke Palácio Nacional da Pena.   
Boven op een heuvel vlak bij de Portugese stad Sintra prijkt een wonderbaarlijk paleis. Hier trekken hoge torens en felle kleuren schaamteloos de aandacht. Het gebouw is op z’n zachts gezegd bijzonder te noemen. 
Pena Palace1
Het paleis líjkt misschien heel modern, maar niets is minder waar. De eerste stenen werden namelijk al in de middeleeuwen gelegd. Het paleis is dus hartstikke antiek! Voordat het paleis de felle kleuren en hoge torens had, diende het als klooster. Totdat de jonge Portugese prins Ferdinand oog in oog kwam te staan met het gebouw. Hij besloot dat het tijd was voor een make-over en toverde het klooster om tot een sprookjesachtig paleis.
Pena Palace2
Bij het ontwerp van het gebouw zijn verschillende stijlen in de mix gegooid. Deze excentrieke manier van bouwen is heel typisch voor de ‘romantische’ tijd. Volgens sommigen kent deze stroming een hoog Efteling-gehalte. Dat maakt het misschien wel nóg sprookjesachtiger dan we al dachten...
Pena Palace3
Dat dit Portugese paleis indrukwekkend is, is een feit. Het is daarom niet onterecht dat Palácio Nacional da Pena op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mocht je binnenkort dus in Portugal belanden? Sla dit bijzondere architectonische kasteel dan niet over! Toch nét iets spectaculairder dan de Efteling...
Bekijk ook: 24 uur in Lissabon 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.