3 op Reis

24 uur in Lissabon

17-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
860 keer bekeken
  •  
lissabon.jpg
Een citytrip naar Lissabon is áltijd een goed idee. Want in slechts 24 uur kun je al een groot deel van de stad verkennen. Welke plekken je gezien moét hebben? Gaan we je vertellen.
Lissabon, de stad met de meeste zonuren van Europa. Een stad vol kunst en mooie bezienswaardigheden. Én vol leuke restaurantjes en barretjes op mooie pleinen! Dit zijn de highlights die je in 24 uur gezien moét hebben.
Je wandelt door de stad. Loopt een 'paar' trappen op. En dan is dit 't uitzicht! Wow. Aanrader voor een van de beste zichten over de stad is  Castelo de São Jorge: een prominente bezienswaardigheid van Lissabon.


Na een wandeling duik je een tram in. Dit karakteristieke  vervoersmiddel baant zich een weg door de smalle en steile straatjes van Lissabon.
Lissabon 1
lissabon.jpg
De wijk die bovenaan je lijst moet is Cacilhas! Hoe je hier komt? Per veerboot. Eenmaal aangekomen, serveert de wijk je een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Lissabon. De pleinen van Cacilhas zijn gevuld met terrassen en op  elke hoek valt iets moois te ontdekken.  
Lissabon 3
Over uitzicht gesproken… De Ponte 25 de Abril is dé blikvanger van de stad. Het maakt niet uit of je deze brug per auto, bus of trein bezoekt. Wij garanderen je een gigantisch uitzicht!
Lissabon 2
Een laatste hotspot is de wijk Alfama: e en oude volkswijk. De wijk is gebouwd tegen een heuvel en bestaat uit smalle, pittoreske straatjes en gezellige pleinen.  De kleurrijke, vaak betegelde huizen met hun balkons vol wasgoed zijn een lust voor het oog. Uren met je camera ronddwalen is hier niet gek.
Lissabon 4
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.