Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Cook Hawaï

Ons Grote James Cook avontuur begon in Engeland. Bij 't James Cook monument in Whitby. De plek waar Cook naar de zeevaartschool ging. Vervolgens maakte de crew een tussenstop in Birmingham en Plymouth. De Engelse stad van de kanalen (in totaal 56 kilometer lang) en de bruggetjes!
Volgende stop: Madeira. Ook wel het pompstation van het oude Europa genoemd! En zo kwam ook James Cook hier om eten en drinken in te slaan. De crew is daarna veilig aangekomen in Canada! In Quebec heeft Dennis de eer om hét kanon af te schieten in Battlefields Park. Tijdens zijn roadtrip door Canada kwam hij langs Montreal. Wat een prachtige stad! Met als eindbestemming in Canada: Ottawa.
James Cook was ook ooit in Afrika. Wat ons daar natuurlijk ook bracht. Wij gingen alleen niet naar Kaapstad. Maar naar 't prachtige land Zimbabwe. De eerste stop was Harare. Ons avontuur door Zimbabwe bracht ons vervolgens bij de Victoria Falls. Wow!
Ook het kleine eilandje Onrust voor de kust van de stad Jakarta werd door Dennis bezocht. Op dit eilandje liet James Cook ooit zijn schip repareren. Nu James Cook ons helemaal naar Java had gebracht. Mocht onze crew de indrukwekkende tempels van dit eiland niet overslaan. En dus stond Yogyakarta op onze reisplanning.
In Australië wordt James Cook ook nog steeds geëerd. Dennis bezocht hier het Cook monument in Melbourne. Maakte een tussenstop in het kustplaatje Gipsy Point. En kwam uiteindelijk aan in de haven van Sydney. Met geloof het of niet, het schip van James Cook (Endeavour)! Wel een replica natuurlijk ;)
Ons James Cook avontuur bracht ons ook in Brazilië. Waarom, daar komen we zo op terug. Onze roadtrip begon in de enorme stad São Paulo. Dennis reed vervolgens naar ‘t Braziliaanse eiland Ilhabela. Ooit één groot piraten paradijs. Tegenwoordig kan er lekker gerelaxt worden zoals je ziet. En ook het voormalige gevangeniseiland Ilha Grande is tegenwoordig een fijne paradijselijke plek in Brazilië! In Rio de Janeiro kruisde ons avontuur zich weer met James Cook. Vanaf de Suikerberg heb je namelijk perfect uitzicht over de baai waar Kapitein Cook ooit Brazilië binnen kwam varen. In Rio zat hij twee maanden in gevangenschap. De Brazilianen dachten dat hij een piraat was! 
Los Angeles is een plek waar James Cook juist met een enorme boog omheen is gevaren. Maar is wel de perfecte tussenstop voor ons op doorreis naar Hawaï. Op Oahu werden James Cook en zijn bemanning met open armen ontvangen. Tegenwoordig is dit dé vakantiebestemming van de wereld. In de omgeving van Honolulu is genoeg te doen. Ook Big Island is een mooie bestemming. Naast het Cook monument vind je op dit eiland de grootste natuurlijke tikkende tijdbom van de wereld!
Hét grote eindpunt van Dennis z’n avontuur over de wereld: het James Cook Monument op Big Island. 
Vervoer
De beste maanden om naar Hawaï te gaan zijn juni, juli en augustus. Tenminste als je van zon houdt en niet van regen. Honolulu heeft een eigen vliegveld. Op het eiland is het vervoer prima geregeld, er rijden bussen en taxi’s. Maar het is veel leuker om te toeren met je eigen autootje! Dan zie je een stuk meer van het eiland. En kom je op plekken waar je met het openbaar vervoer niet kan komen!
Op Big Island kan je je vervoeren met de Hele-On Bus. Deze bus stopt op verschillende plekken. Maar lang niet overal. Daarom raden wij je aan om een auto te huren. Hierdoor kan je veel meer van het eiland zien. En zelf op avontuur gaan! Ga je in het hoogseizoen? Zorg dan dat je van tevoren reserveert. Want een autootje op het eiland is nogal gewild. 
Goed om te weten
Beste reistijd: Variabel
Visum: Ja
Inentingen: Nee
Valuta: Dollar
Taal: Amerikaans
cook-hawai.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.