Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Guatapé: Het kleurrijkste dorp van Colombia

15-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
926 keer bekeken
  •  
THUMB
foto2
Thumb_werkbestand
In dit kleurenparadijs kijk je sowieso je ogen uit! Nu lijkt het dorp op één grote kermis, maar ooit was Guatapé een boerenstadje dat afhankelijk was van land- en mijnbouw en vee. Maar daar is geen spoor meer van te vinden…
Foto1
Welke blikvangers Guatapé kent? Onder andere  Plazoleta de Los Zócalo:  een plein met trappen in - je raadt het al - alle kleuren van de regenboog.
THUMB
Ook de Church of Our Lady of Carmen is een must-see. Tegelijkertijd geeft deze kerk je zintuigen een pauze. Het is namelijk een van de meest kleurloze gebouwen die je in dit  'snoepwinkel dorp' tegen gaat komen.
Foto4pg
In alle pittoreske straatjes spot je huizen met gekleurde gevels. Wie deze een likje verf geven? De bewoners zelf! Ze schilderen niet alleen de gevels in bonte kleuren, maar brengen ook reliëf aan in alle soorten en maten.
Foto5
Foto6
Van plan om dit kleurenparadijs ooit te bezoeken? Dan krijg je de berg El Peñón de Guatapé cadeau. Daar staat wel een flinke klimpartij tegenover... Lees: 740 steile traptreden. Weet dus waar je aan begint! Bovenaan de berg hangt een bord met de tekst: " The best view of the world."  Of dat waar is? Mag je zelf beslissen! Wij verklappen wel alvast dat je hier 360 graden rond kunt koekeloeren, naar de omliggende eilanden en azuurblauwe meren.
Foto7
Foto8
Nog meer kleurenbommen zien? Klik dan vooral hier!  
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.