3 op Reis

Deze berg is een kleurenexplosie voor je netvlies!

08-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
FOTO5

Deze kleurrijke heuvel vind je vlakbij de Salton Sea. De enorm populaire attractie inspireert gelovigen, toeristen, kunstenaars en filmmakers. Zo kun je Salvation Mountain herkennen uit de film ‘Into the Wild’. 
THUMB
FOTO3
Het enorme schilderwerk is het werk van één persoon: Leonard Knight. Hij wilde zijn liefde voor het geloof met de wereld delen.  
FOTO2
FOTO4
Dat uitte zich in een surrealistisch kunstwerk, gemaakt van duizenden hooibalen en klei. Deze beschilderde hij met bloemen, watervallen en verschillende Bijbelse citaten. 
foto6
FOTO7
Aanvankelijk zou Leonard Knight slechts één week in de woestijn schilderen. Salvation Mountain moest een kunstwerk worden van 2 meter hoog. Deze poging mislukte, maar Knight herpakte zich. Na 20 jaar stond er een gigantische kleurenbom van 15 meter hoog. 
FOTO5
Knight is inmiddels overleden, maar tot op de dag van vandaag werken tal van vrijwilligers aan Salvation Mountain. Het kunstwerk is inmiddels bedekt met zo’n 2 miljoen (!) liter latexverf. 
FOTO8
Rondom het kunstwerk spot je tientallen potten verf. Veel bezoekers brengen deze mee ter donatie. Op deze manier blijft het kunstwerk goed onderhouden. 
FOTO10
foto9
Van plan om Salvation Mountain met eigen ogen te bewonderen? Check dan ook het kunstproject East Jesus! Deze hippieplek vind je op 5 minuten rijden van Salvation Mountain. Wedden dat jij hier nóg meer mooie plaatjes gaat schieten?
Wil je meer fotoverhalen zien? Bekijk dan vooral deze Marokkaanse stad waar een gigantische emmer blauwe verf overheen is gepleurd!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.