Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ontspan aan het puurste meer van Europa

08-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2543 keer bekeken
  •  
lac
Geklemd tussen de besneeuwde bergtoppen van de Alpen en een pittoresk blauw meer, ligt de Franse stad Annecy. Geen stedentrip-bestemming met het kaliber van een metropool; wél een mooie stad waarin je aan de dagelijkse sleur kan ontsnappen.
Annecy bevindt zich in het Franse departement Haute-Savoie, in de zuidwestelijke regio Rhône-Alpes. De stad ligt aan het gelijknamige meer en biedt uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Weinig reizigers hebben de stad in Frankrijk ontdekt, waardoor deze z'n charme heeft kunnen behouden.
annecy france
Palais de l’Isle
Het gebouw dat het beeld van de stad bepaalt, is zonder twijfel het Palais de l’Isle. Het paleis behoort tot de oudste gebouwen van de stad. Voorheen was het onder andere een gevangenis en gerechtsgebouw. Tegenwoordig dient het paleis als museum, waar je meer kan leren over de geschiedenis van de stad.
karp5 : Shutterstock.com- palais

© Foto: karp5 : Shutterstock.com

In de rest van het oude centrum vind je smalle straten waar je kan uitrusten op terrassen langs het water. Maar ook in de gezellige restaurants en winkels kan je je prima uitleven. Typerend voor de binnenstad is de oude Franse bouwstijl, die de stad zijn identiteit geeft.
Markus Wissmann : Shutterstock.com 2

© Foto: Markus Wissmann : Shutterstock.com

Pont des Amours
Annecy met je partner bezoeken? En ben je van plan om je leven met diegene te delen? Bezoek dan de Pont des Amours, ten midden van prachtige stadsparken. Men gelooft dat partners voor altijd bij elkaar blijven als ze elkaar op deze brug zoenen. Mocht ’t niet uitkomen, geef ons dan niet de schuld...
Markus Wissmann : Shutterstock.com

© Foto: Markus Wissmann : Shutterstock.com

Lac d’Annecy
Annecy zou Annecy niet zijn zonder het gelijknamige meer. Het meer is duizenden jaren geleden gevormd, toen grote gletsjers in de Alpen smolten. Volgens de lokale inwoners is Lac d’Annecy met z’n diepblauwe water het puurste meer van Europa . En bovendien een ultieme plek voor watersport-liefhebbers: met een dag zeilen, zwemmen of varen vermaak je je hier wel. Of maak er een wandel-, hardloop-, of fietstocht omheen.
lac du annecy
Festivalstad
De pittoreske stad mag dan wel een bescheiden en ontspannen identiteit uitstralen, maar er schuilt meer achter dan je denkt. Annecy is namelijk een heuse festivalstad. Zo vindt hier jaarlijks in juni het Annecy International Animation Film Festival plaats. Ook wordt hier elk jaar in augustus een grote vuurwerkshow georganiseerd, het Fête du Lac. Deze staat bekend als een van de meest uitbundige vuurwerkshows van het land.
Iets zegt ons dat de historische stad Bari ook in jouw straatje past...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.