Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Een kijkje in de ondergrondse stad van Canada

27-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1861 keer bekeken
  •  
14388480587_29c5acf458_b
Onder de straten van het Canadese Montreal schuilt een gigantisch doolhof van tunnels, trappen en straten. Dames en heren: maak kennis met The Underground City!

Het Canadese ondergrondse netwerk van verborgen passages verbindt shopping malls, metrostations, kantoren, hotels, bibliotheken, scholen, concerthallen en restaurants met elkaar. De tunnels die deze stad vormen, zijn samen zo’n 33 (!) kilometer lang. Deze stad onder straatniveau bevindt zich in Montreal en wordt ook wel de 'indoor city' genoemd. Een ander benaming voor de stad is een RÉSO (afkomstig van het Franse  réseau , oftewel ‘netwerk’). 


Oké. Nu denk je: waaarom is deze gehele stad in hemelsnaam onder de grond gedumpt? Daar hadden de ontwerpers twee redenen voor. Ten eerste, omdat een ondergronds netwerk de verkeersdrukte zou minderen. Ten tweede, omdat de temperaturen in Montreal tijdens strenge winters kunnen dalen tot onder de -20ºC. En ja, dan wil je die vrieskou natuurlijk omzeilen.

The Underground City kent zo’n 190 verschillende toegangsdeuren. Heel erg geheim is ’t dus niet. Dagelijks hoppen er zo’n 500.000 mensen door het netwerk heen. En da’s niet gek. In het ondergrondse tunnelsysteem valt namelijk bizar veel te doen en te zien!

Waarom je The Underground City in zou willen duiken? Naast dat je hier ontiegelijk kunt verdwalen, kun je jezelf helemaal suf shoppen in een van de zes shopping malls. Daarnaast kun je de food court uitspelen. Ook vallen hier genoeg interessante bouwwerken te vinden. Zo staat hier bijvoorbeeld een segment van de Berlijnse Muur.
berlinwall_goed
Oh en: in The Underground City bevindt zich zelfs een ijsschaatsbaan.
Atrium_Le_1000
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.