Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Déze Canadese steden wil je ontdekken

16-05-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
426 keer bekeken
  •  
xlthumb_canada_roadtrip
Bij Canada denk je natuurlijk aan gruwelijke landschappen en een XL-portie wildlife. Begrijpelijk. Maar Canada is meer dan dat! Wat dacht je namelijk van de waanzinnig levendige steden, zoals Toronto en Montreal? Juist. Deze wil je niet onthouden van je bucketlist. En daarom, speciaal voor jou: deze route door het levendige Canada!

Toronto
Van Toronto naar Ottawa: ongeveer 450 km, 4 uur en 30 minuten
Ottawa
Van Ottawa naar Montreal: ongeveer 200 km, 2 uur
Montreal
Van Montreal naar Québec City: ongeveer 260 km, 3 uur 
Québec City
Van Québec City naar Gaspé: ongeveer 700 km, 8 uur

Gaspé

xlthumb_canada_roadtrip
Toronto
Melting pot 2.0: zo kun je Toronto beschrijven. In deze multiculturele stad worden er meer dan 140 (!) talen gesproken. Het cultuursnuifgehalte zit hier sowieso goed. Toronto biedt namelijk genoeg restaurants, musea, theaters, kunstgalerijen en barretjes. Voor ieder wat wils! Een van Toronto’s highlights is de CN Tower. Deze biedt een uitstekend uitzicht op het waanzinnige Lake Ontario. Verder kunnen museumliefhebbers hier hun gang gaan bij de Art Gallery of Toronto, het Royal Ontario Museum en het Bata Museum. En shopverslaafden zijn bij het Queen Street West district aan het goede adres. Bovendien kun je ook heerlijk rondstruinen bij de Kensington Market. Tip: hier ben je twee uur verwijderd van de Niagara Falls… 
Ottawa
Ottawa is lekker bezig. De stad is namelijk een van de minst vervuilde ter wereld! Daarnaast staat de stad ook bekend om zijn politieke status. Ottawa wordt namelijk gezien als het politieke hart van het land. Met name de Parliament Hill draagt deze status uit. Bij deze spot bevinden zich drie statige neogotische gebouwen die samen de thuisbasis van de Canadese overheid vormen. Een ultiem uitzicht op deze gebouwen vind je bij de Voyageurs Pathway. Een andere aanrader is het Rideau Falls Park, waar je – verrassend genoeg – kunt koekeloeren naar watervallen!


Montreal
Bij een bezoek aan Montreal ben je bijna verplicht om de Old Town te bezoeken: Vieux-Montreal. In dit oude centrum voelt ’t net alsof je in Frankrijk rondhuppelt. Verwacht hier vele historische gebouwen, maar ook een gezonde portie trekpleisters, zoals de oude haven (Old Port). Ook de Place d’Armes is een bezoek waard, waar je het indrukwekkende altaar van de neogotische Basilique Notre-Dame kunt bewonderen. Geloof ons: deze kun je niet missen. Verder vind je hier ook de ‘ondergrondse stad’, namelijk Ville Souterraine. Dit is een complex van ondergrondse hallen en tunnels, waar je meerdere hotels, 40 bioscopen, 200 restaurants en zo’n 2000 (!) winkels vindt. Hallelujah ja.
xlthumb_ottawa
Québec City
Waar Montreal hoog scoort qua cultuurgehalte, scoort Québec hoog als het gaat om groen
en ontspanning. Vooral Old Town, gevuld met 17 e en 18 e eeuwse huizen, is een must see. Niet voor niks is deze stad een UNESCO World Heritage Site. De blikvanger van het oude centrum is Château Frontenac, een hotel waar je ‘U’ tegen zegt. Verder vind je hier vele musea om in rond te struinen. En zeker niet onbelangrijk: de stad is prima te voet te bewonderen. Tip: in januari en februari vindt hier het Québec’s Winter Carnival plaats, een van de mooiste en grootste winterfestivals.


xlthumb_frontenac
Gaspé
Na deze overdosis cultuur en historie ben je natuurlijk toe aan een portie wild & natuur. En daarvoor ben je bij het schiereiland Gaspé aan het perfecte adres. Dit eiland is verspreid over vijf natuurlijke gebieden: Chaleur Bay, The Valley, Upper Gaspé, Land’s End en The Coast. Verwacht vele berggebieden en beboste achterlanden. Tip: bezoek het Gaspésie National Park of een van de andere nationale parken.Roadtrip kriebels gekregen? Heel begrijpelijk. Check daarom ook deze gruwelijke 
route door IJsland!
xlthumb_kaart_roadtripcanada
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.