Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze eco-lodges dompelen je onder in de pure natuur

06-04-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
siwa_oasis_egypte
Een comfortabel hotelbed, een luxe ontbijt en een goede wifiverbinding. Allemaal leuk en aardig. Maar laten we eerlijk zijn: praat je hier tien jaar later nog steeds over? Dat lijkt ons sterk... Over wat dan wel? Wat dacht je van deze toffe eco-lodges, die je laten samensmelten met de natuur.
EcoCamp Patagonië
Als je het thuisfront jaloers wilt maken, gaat dat bij het EcoCamp Patagonië zeker weten lukken. Dit ecologische kamp met een cluster van duurzame koepels bevindt zich in het hart van het Torres del Paine National Park in Chili . EcoCamp is het allereerste koepelhotel ter wereld en het ontwerp is geïnspireerd op de eeuwenoude inheemse Kaweskar stam. Vanuit deze slaapplek kan je de rauwe natuur en wildlife van Torres del Paine bewonderen.

Feynan Ecolodge
Deze unieke lodge is gelegen in het hart van het bergachtige Diana reservaat in Jordanië . Om de slaapplek te bereiken, moet je eerst zes uur wandelen. De accommodatie bestaat uit 26 verschillende kamers die zijn verlicht met kaarsen en het water wordt verwarmd op basis van zonne-energie. Het toffe aan de Feynan Eco Lodge is dat de accommodatie zich in een afgelegen vallei bevindt. De enige geluiden die je hier zal horen, zijn het geblaat van geiten en hier en daar het gebalk van ezels.


Three Camel Lodge 
Ben je een ongeduldig type? Dan kan je deze lodge in de woestijn van Mongolië misschien beter overslaan. De locatie van de Three Camel Lodge is namelijk nogal afgelegen. De accommodatie laat je van het nomadenleven proeven, maar voert het level van comfort een tikkeltje op. De accommodatie bestaat uit veertig traditionele Mongoolse tenten, genaamd gers. ’s Nachts kan je hier uren staren naar een met sterren gevulde lucht.

Campi Ya Kanzi
Toegegeven: voor deze lodge moet je wat dieper in je portemonnee graven. Maar de safari-stijl inrichting, het zwembad en de omliggende natuurlijke gebieden zijn het driedubbel waard. De Campi Ya Kanzi lodge bevindt zich in Kenia , tussen het Amboseli en Tsavo National Park. Je slaapt hier in de groene Chyulu Hills, waarbij je een oneindig lang uitzicht hebt op een savannelandschap en hier en daar vulkanische toppen. Campi Ya Kanzi wordt niet voor niets beschouwd als een van de meest inspirerende ecologische safari-plekken van Afrika .


Meer plekken om jezelf onder te dompelen in de natuur? In Costa Rica zijn wilde avonturen gegarandeerd.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.