Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bratwurst, glühwein en kerstklassiekers: deze Duitse kerstmarkten liggen net over de grens

17-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
aken_kerstmarktt

© Dan Race / Shutterstock.com

Krijg je niet genoeg van kerstmarkten? Heb jij even geluk, want we hebben een heuse kerstmarkt-tour opgesteld. Een tour die je langs vijf verschillende kerstmarkten net over de grens bij Duitsland brengt. Lekker dichtbij, want je bereikt ze al binnen drie uur rijden - of nog beter: treinen - vanuit Utrecht. En niet onbelangrijk: de markten zijn gratis.
Route: Aken – Keulen - Düsseldorf - Essen - Münster
Aken
In hartje Aken is er ieder jaar weer een kerstmarkt. Rondom het stadhuis en de prachtige, barokke Dom van Aken vind je allerlei kraampjes met de verwachte glühwein en mooie (kerst)cadeaus. Traditioneel voor de Akense kerstmarkt zijn de Akense Printen, koeken volgens geheim recept. Koeken waar de duivel zich ooit zou hebben mee bemoeid...

Wanneer: tot en met 23 december 
aken_kerstmark_thumb

© Dan Race / Shutterstock.com

Keulen
In Keulen kan je naar een kerstmarkt waarbij je tussen alle kerstlichtjes kan genieten van een uitzicht op de dom. Daarnaast zijn er in Keulen, zoals in veel andere grote Duitse steden, meerdere kerstmarkten. Zo kan je je dus wel even vermaken. Van de engeltjesmarkt op de Neumarkt tot aan de havenkerstmarkt en de Christmas Avenue: je vindt hier zeker een markt die bij je past.

Wanneer: tot en met 23 december 
keulen_kerstmarkt

© Mapics / Shutterstock.com

Düsseldorf
Ook in Düsseldorf zijn er meerdere markten waar je van alles kan beleven. Zo vind je hier een schaatsbaan en is er de Handwerkermarkt. Op deze markt vind je onder andere glasblazers, houtsnijders en schilders die hun producten aanbieden. Daarnaast is er een 100-jaar oude kinderdraaimolen. Hou je van jugendstil? Breng dan een bezoek aan de Engelchenmarkt.

Wanneer: tot en met 30 december
dusseldorf_kerstmarkt

© Peeradontax / Shutterstock.com

Essen
In Essen kan je de kerstdagen inluiden bij maar liefst 250 verschillende sfeervolle kraampjes, waar markthandelaren uit twintig landen aanwezig zijn. Verwacht houtsnijwerk uit Tirol, sieraden uit Thailand en India en Peruaanse cuisine. Wanneer je in Essen arriveert, hoef je alleen maar de lichtwegen te volgen. Deze lopen van de Willy-Brandt-Platz naar de Rathenaustrasse over de Kennedyplatz naar de Flachsmarkt. Die leiden je vervolgens naar onderstaand lichtspektakel. 

Wanneer: tot en met 23 december
Münster
Niet één, niet twee, maar vijf verschillende kerstmarkten sieren de binnenstad van Münster. De markten liggen slechts op een paar minuten loopafstand van elkaar, dus je bent bijna verplicht om alle vijf delen te bezoeken. Wandel langs driehonderd kraampjes met houtsnijwerk en speelgoed, terwijl je een traditionele bratwurst naar binnen werkt. Hoeft niet, mag wel. 

Wanneer: tot en met 23 december
munster kerstmarkt

© Vivvi Smak / Shutterstock.com

Route en reisduur
Van Utrecht naar Aken:
- 2,5 uur per auto
- 3 uur per trein

Van Aken naar Keulen:
- 1 uur per auto
- 30 minuten per trein

Van Keulen naar Düsseldorf:
- 1 uur per auto
- 30 minuten per trein

Van Düsseldorf naar Essen:
- 1 uur per auto
- 30 minuten per trein

Van Essen naar Münster:
- 1,5 uur per auto
- 1 uur per trein
Nog meer verrassingen net over de grens bij Duitsland? Het vulkanische gebied van Duitsland bereik je ook binnen drie uur rijden.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.