Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Essen

Zoals meerdere steden in het Ruhrgebied heeft Essen geen historische binnenstad. Deze had de stad ooit wel, maar Essen is een grote industriesector. En tijdens de WOII is het centrum veelal gebombardeerd. Sinds de oorlog groeide Essen in rap tempo weer uit tot een stad van belang, vooral vanwege de grote industrie.
Bij een bezoek aan Essen is het een must om te kijken bij de oude kolenmijnen en cokesfabrieken ‘Zollverein’. Vanwege de unieke Bauhaus-architectuur staat dit industriële complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Tegenwoordig staat Essen vooral bekend om zijn rijke culturele leven. Zo is er het Aaltor Theather, het Grillo Stadttheather en de bekende Lichtburg-bioscoop. In 2010 was Essen samen met Istanbul en Pecs zelfs de culturele hoofdstad van Europa. Ook heeft de stad vele gerenommeerde musea.
Eten
Duitsers hebben kwaliteit hoog in het vandaal staan. In Duitsland vind je daarom veel goede restaurants. Zo ook in Essen en Duisburg.
Bouw je eigen culinaire feest in Raum Eins en Casino Zollverein. Liever toe aan een groot stuk vlees? Vraag dan de menukaart in Pfefferkom. Veganisten en vegetariërs kunnen aanschuiven bij Zodiac. Vooral de salades zijn hier van hoog niveau. 
Bier drinken doen de Duitsers graag. Er is altijd wel een gelegenheid om samen het glas te heffen. De leukere cafés zijn Café & Bar Celona en Café de Prins. Daarna uitgaan? Trotseer de dansvloeren van Hotel Shanghai, Zeche Carl en Ego Bar.
Vervoer
Essen is twee uur rijden vanaf Nederland. Je kunt ook de trein pakken. Ga je met de auto, vergeet dan vooral je groene sticker niet!
Binnen Essen is het fijn om een auto te hebben om je door de stad te verplaatsen. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld.
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei, juni, juli, september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Duits
essen.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.