3 op Reis

Naar de Titanic duiken in een kleine onderzeeër? Dat kan vanaf volgend jaar

30-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
12062 keer bekeken
  •  
1024px-Titanic_wreck_bow

Het is ruim honderd jaar geleden dat ’s werelds bekendste scheepsramp plaatsvond. Op 14 april 1912 voer RMS Titanic tegen een ijsschots en zonk in rap tempo naar de bodem van de Atlantische Oceaan. Het schip werd pas in 1985 teruggevonden en hoewel er sindsdien steeds meer bekend is geworden over de fatale reis, is het schip voor reizigers nog onontdekt terrein. Hier komt vanaf volgend jaar verandering in.

Titanic

© Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Uniek

Vanaf volgend jaar maakt Ocean Gate Expeditions het mogelijk om op speciale duikmissie te gaan richting het wrak van de Titanic. Het belooft een unieke beleving te zijn, want het totaal aan mensen dat de Titanic heeft gezien is op een paar handen te tellen. Wist je bijvoorbeeld dat er minder mensen bij het wrak van de Titanic zijn geweest dan mensen in de ruimte of mensen op de top van de Mount Everest? Uniek zal het ook blijven, want lang zal het niet meer mogelijk zijn om het schip te bezoeken. Het wrak is langzaam aan het vergaan en het zal binnenkort niet meer als schip te herkennen zijn. Aan deze unieke reis hangt wel een flink prijskaartje. De trip zal ruim een ton gaan kosten. Omgerekend staat dat gelijk aan een eersteklas ticket voor de Titanic in 1912.

Titanic2

© Everett Historical / Shutterstock.com

Missie-expert

De reis naar het wrak van de Titanic duurt negen dagen. Vanaf de Canadese kust word je per helikopter naar een ondersteunend schip gebracht. Dit schip ligt boven het wrak van de Titanic. Als je dacht dat je op een all-inclusive reis naar de Titanic ging kom je er al gauw achter dat je verkeerd zit. Je krijgt eerst een spoedcursus tot missie-expert waarin je helemaal wordt klaargestoomd voor de duik, want naar de Titanic duiken mag niet zomaar. Je moet verplicht een cursus over het verlaten van de onderzeeër afronden, je leert hoe je omgaat met de laser en sonar en je moet aantonen dat je fit en flexibel genoeg bent. Tot slot moet je ook nog achttien jaar of ouder zijn. Voldoe je aan al deze eisen dan mag je op dag drie de diepte in.

De duik

Als je alle cursussen en testen succesvol hebt afgerond mag je samen met zes anderen de kleine onderzeeër in en daal je ruim drie kilometer af naar het wrak van de Titanic. Tijdens de duik heb je geen tijd om stil te zitten. Als missie-expert ben je verantwoordelijk voor het bedienen van onder andere de sonar en de laser. Hiermee wordt een beeld gemaakt van hoe het wrak van de Titanic eraan toe is. Met het duikbootje vaar je door het hele schip heen en krijg een beeld van de pracht en praal die vroeger aan boord waren. Vooral het enorme trappenhuis in het eersteklasgedeelte schijnt indrukwekkend te zijn. Als alle scans zijn gemaakt keer je weer terug naar het ondersteunende schip. Afhankelijk van het weer zullen er in de volgende dagen nog meer duiken gemaakt worden.

Op zoek naar een andere unieke reis? Vanaf april volgend jaar opent het eerste hotel op de Noordpool.

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.