3 op Reis

Droom dubbel zo hard weg bij Padar Island

27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand
Maak kennis met Pulau Padar: een van de mooiste plekken van Indonesië. En wij begrijpen waarom. Dit eiland bevat namelijk een dubbele dosis paradijselijke schoonheid!

Parelwitte stranden, kristalhelder water en een surrealistisch landschap. Het Indonesische eiland Pulau Padar bevat alle ingrediënten voor het ultieme vakantiegevoel. Deze schatkist aan turquoise baaien laten je oogbollen gegarandeerd overuren draaien.  
Thumb_werkbestand
Of het uitzicht nóg mooier kan? Jazeker! Vanaf het strand kun je namelijk een tocht maken naar de top. En we waarschuwen je alvast: deze steile klim is niet lang, maar wél behoorlijk pittig. Wanneer je eenmaal boven bent, word je daarom beloond met een uitzicht op epische rotsen én Komodo National Park!
Thumb_werkbestand2
En dit park is een absolute aanrader! Want hier kun jij in ontmoeting komen met de Komodovaraan: ’s werelds grootste hagedis. Klinkt voor velen als bucketlistmateriaal. Maar pas op: deze joekel is dodelijk! Verder serveert Komodo National Park je uitzichten die je sowieso van je lijst wil strepen. Zoals dit roze strand!

In het oosten van het nationale park spot je namelijk een van de zeven roze stranden op deze aardbol. Deze opvallende roze kleur is ontstaan door microscopische dieren, genaamd Foraminifera. Deze dieren produceren rood pigment op de koraalriffen. Wanneer deze stukken koraal zich mengen met het witte zand ontstaat er - je raadt het al - een roze gloed langs de kustlijn.
Wil je nóg langer wegdromen? Check dan deze Australische parel
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.