Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Wegdroommateriaal 2.0: Nieuw-Caledonië

22-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
315 keer bekeken
  •  
xlthumb_nieuw-caledonie
De archipel Nieuw-Caledonië kent alle – ja echt álle – tinten blauw, turquoise en groen. Deze eilandengroep is één en al paradijselijke schoonheid en behoort daarom op iedereens verlanglijst. En wel hierom…


De tropische parel Nieuw-Caledonië bestaat uit een groep eilanden, gelegen in de Stille Oceaan. De archipel is een overzees Frans gebied, dat ligt tussen Fiji, Vanuatu en de oostkust van Australië . En die Franse invloed, ja daar zijn overduidelijke sporen van te vinden. De hoofdstad van het grootste eiland, Nouméa, wordt niet voor niets het Parijs van de Pacific genoemd. Bistro’s met croissantjes en baguettes zijn hier doodnormaal! 
Die croissantjes en baguettes kun je natuurlijk ook in Nederland naar binnen harken… Daar hoef je Nieuw-Caledonië niet voor te bezoeken. Waarvoor wél? Voor de lange stranden met rijen cafés en barretjes, waarbij je uitkijkt op een van de onbewoonde paradijselijke kleine eilanden aan de horizon. Maar óók voor de grote bak aan activiteiten ben je hier aan het goede adres. Zo kun je in Nieuw-Caledonië kayakken, bergbeklimmen, zeilen, duiken en walvissen spotten. Oh en, om aan te geven hoe gruwelijk mooi de eilandengroep is: de lagune die de archipel omringt, is de drie heilige woorden ‘World Heritage Site’ waard. 

xlthumb_nieuwcaledonie3
Het hoofdeiland, Grand Terre, is een schatkist vol met waanzinnige baaien, witte stranden en indrukwekkende rotspartijen. Aanrader is het Parc Provincial de la Rivière Bleue, een bescherm reservaat met een flinke dosis vogelsoorten. Daarnaast vind je hier ook het Parc des Grandes Fougères, een bergachtig gebied met tropische vegetatie.
Ook de kleinere eilanden rondom Grand Terre zijn de moeite waard. En dan vooral het prachtige Île des Pins. De naam zegt ’t natuurlijk al... Een deel van dit eiland staat bomvol dennenbomen. En dat is – in combinatie met het kraakheldere water en het witte zandstrand - een ongelooflijk mooi zicht. 

xlthumb_ileofpines
Twee andere parels die je zeker niet wil ontwijken, zijn de eilanden Ouvéa en Lifou. Ouvéa is perfect voor duikers en snorkelaars. Dit koraalatol is namelijk een van de grootste ter wereld!Lifou is daarentegen de ultieme spot voor een zeilpartij. Ook vind je hier vele natuurreservaten met ongerepte stukken natuur!

xlthumb_ouvea
xlthumb_pines
Meer wegdroomparels zien? Snappen we. Met één klik ben je op deze hemelse archipel in Brazilië!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.