Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Een greep uit de indrukwekkendste ijshotels ter wereld

02-01-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
225 keer bekeken
  •  
IJshotel Zweden

© karenfoleyphotography / Shutterstock.com

De winter is aangebroken en voordat je het weet kan je niet meer de deur uit zonder een paar warme handschoenen of dikke sjaal. Als je in de koude maanden op reis gaat, zoek je meestal de zon op. Maar het kan ook helemaal anders. Ruil die tropische strandhut eens in voor een bevroren matras.
Frankrijk
Feesten in een iglo. Klinkt goed, toch? In het Franse Village Igloo Avoriaz is dit mogelijk. Je kan hier namelijk een iglo huren voor bijvoorbeeld een bruiloft, verjaardag of een overnachting. De koude wanden van de iglo’s zijn versierd met diverse ijssculpturen en zullen niet snel vervelen om naar te kijken.
De Village Igloo Avoriaz is een combinatie tussen een bar, hotel en restaurant. Een echte specialiteit van dit ijshotel is de kaasfondue. Wekelijks, op woensdag en zaterdag, maken veel skiërs een tussenstop om te komen dineren.
Zweden
Het eerste en grootste ijshotel ter wereld opende in 1990 haar deuren in de Zweedse stad Jukkasjärvi. Gedurende het hele jaar door is het hier min vijf graden Celsius. Elk jaar in de periode van december tot en met april zijn verschillende kunstenaars bezig met het heropbouwen van het hotel. IJs blijft immers ijs en smelt elke zomer weg door de zon.
IJshotel Zweden

© karenfoleyphotography / Shutterstock.com

IJshotel Zweden

© karenfoleyphotography / Shutterstock.com

Het Zweedse ijshotel kwam een aantal jaar geleden op het idee om een trouwkapel van ijs te bouwen. Tegenwoordig ontvangt het hotel dan ook vaak bruidsparen. In de winterperiode worden hier gemiddeld honderdveertig koppels getrouwd.
Canada
Een kampvuur midden in een hotelkamer gemaakt van ijs. Lekker warm zou je denken. Niet dus. Het hotel kan het vuur namelijk niet te hoog opstoken, want anders blijft er niks van het ijs over. Hotel de Glace in Canada opende in 2017 haar deuren en is nu al een groot succes. Met vierenveertig ijzige hotelkamers is dit het enige ijshotel in het noorden van Amerika.
IJshotel Canada

© Serkan Senturk / Shutterstock.com

IJshotel Canada

© Serkan Senturk / Shutterstock.com

Als je Hotel de Glace binnenstapt, voelt het alsof je een sprookjeswereld inloopt. Alles om je heen is gemaakt van ijs en sneeuw, zelfs de sauna. Elk jaar, vanaf begin december, beginnen vijftig werknemers weer met de constructie. Een periode van zes weken hard werken levert deze ijzige, maar prachtige constructie op.
IJshotel Canada

© Stacie C / Shutterstock.com

Het ijshotel heeft naast overnachtingen nog meer te bieden. Neem bijvoorbeeld deel aan een cursus ijs boetseren, beleef een huskysafari, glij van een immense glijbaan of drink een cocktail in de ijsbar waar wel vierhonderd mensen in passen.
IJshotel Canada

© Anne Richard / Shutterstock.com

Japan
Elk jaar van januari tot en met februari wordt er een heel ijsdorp uit de grond gestampt in de Japanse stad Hokkaido. Je kan het misschien al raden, maar een onderdeel van dit dorp is de Ice Cave, een ijshotel. Japan staat bekend om zijn luxueuzere hotels. De Ice Cave kan dan ook zeker niet uitblijven. Zo kan je een bezoek brengen aan de bibliotheek, het buitenbad en de bar.
Het ijsdorp is een onderdeel van een groot Japans resort. Maar daar hoef je niet verplicht te verblijven, mocht je het ijsdorp willen bezoeken. Elke avond om half acht kleurt de lucht boven het dorp in verschillende kleuren. Het is in het resort een traditie geworden om elke dag vuurwerk af te steken.
Heb je inmiddels al koude trouwplannen? Bekijk hier de ijzige kunst van het Zweedse ijshotel.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.