Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit Japanse dorp is beladen met poppen van dode mensen

30-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
661 keer bekeken
  •  
island of the dolls
Verstopt in de dichtbegroeide valleien van Shikoku, Japan, ligt het dorpje Nagoro. Een dorp dat meer poppen dan mensen kent. En dat aantal gaat alleen maar groeien.
Valley of the Dolls
Nagoro wordt ook wel Valley of the Dolls genoemd. Honderden poppen, in alle kleuren en maten, zijn over dit Japanse dorp verspreid. De een werkt als tuinier. De ander als visser. En de lokale school is gevuld met tientallen poppen van scholieren. Inwoonster Ayano Tsukimi maakt de poppen met de hand.  


De doden herdenken
Tsukimi knutselt deze poppen niet zomaar in elkaar. Er zit wel degelijk een diepere gedachte achter. De poppen zijn namelijk een representatie van alle overleden inwoners van Nagoro. Tsukimi plaatst de poppen op plekken die belangrijk of inspiratievol waren voor de overledenen. De poppen zijn gemaakt van stro, katoen en oude kleren. Een beetje zoals een bescheiden vogelverschrikker. De houdbaarheid van de poppen is zo’n drie jaar. Daarna ‘ververst’ Tsukimi de exemplaren. 


Het dorp leven inblazen
Nagoro’s afgelegen locatie was voor vele voormalige inwoners een reden om te vertrekken naar grotere steden. Bovendien telt ’t dorp niet eens een supermarkt. Nagoro is dus alleen maar aan het krimpen. En daar wilde Tsukimi verandering in brengen. Het idee ontstond toen ze een vogelverschrikker maakte die op haar vader leek. En ineens viel het kwartje: ze kon haar familie en het gehele dorp opnieuw tot leven brengen. Eng? Misschien. Maar tegelijkertijd een aandoenlijk mooie gedachte!Bekijk ook In het Japanse Jigokudani baden sneeuwapen dagelijks in een hot spring

Meer over:

japan, eng, dorp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.