Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

In het Japanse Jigokudani baden sneeuwapen dagelijks in een hot spring

01-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
947 keer bekeken
  •  
nagano-3068677_960_720
Sneeuwapen en hot springs. In de Japanse Jigokudani vallei blenden deze twee loepzuiver samen. En dat valt niet serieus te nemen. Want kijk nou…
japanse makaken
Waar kijk ik naar?!
Het Japanse Jigokudani Monkey Park staat bekend om zijn groene bossen, zijn wilde watervallen en om zijn mediterende wellness-apen. Mediterende wellness-apen ja. Want het Monkey Park is populair vanwege zijn badende sneeuwapen, makaken om precies te zijn. Deze apenbende hangt de hele dag te ontspannen in stomende hot springs. En geef ze groot gelijk. 

jigokudani_one
Of dit één grote gephotoshopte boel is? Je zou 't bijna denken, maar niemand bedriegt je. De bende makaken is niet voor niks verslaafd aan deze warmwaterbronnen. Daar is een goede reden voor. Het baden in deze bron verlaagt het stressniveau van de apen namelijk. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Kyoto University. Tja. Net mensen, die apen…


Oké maar hoe dan?
Hoe deze liefde met tussen aap en hot spring is ontstaan? Iets meer dan vijftig jaar geleden bestond er op de plek van de hot springs een herberg. Deze herberg had een buitenbad waar de baby aapjes van de omgeving bij in de buurt speelden. Totdat één van de baby aapjes een duik in het water nam... De rest volgde ‘m. En dat resulteerde in de geboorte van een nieuwe sociale activiteit. Sindsdien worden de dagelijkse wellness-sessies van generatie op generatie doorgegeven.
6081129434_b835bbd970_b
Vooral in de winter is de stomende poel beladen met sneeuwapen. In deze periode kunnen de temperaturen onder de -15 º C zakken. De wintermaanden, vooral januari en februari, zijn dan ook de perfecte maanden voor een bezoek aan het Jigokudani Monkey Park. Dan zoeken de makaken massaal de hot springs op. En dan zijn ze het fotogeniekst.


Op je to-do lijst?
Ga je dit park op je verlanglijst zetten? Vooral doen. De apen zijn gewend geraakt aan de bezoekers, maar houd je wel aan de regels. Raak de apen vooral niet aan en geef ze geen eten. Kijk ook vooral niet recht in hun ogen, in ieder geval niet te lang. Dit vatten de makaken namelijk op als een teken van agressie. Let bovendien op je spullen, want de apen – vooral de kleine - hebben een zwak voor camerastatieven.
nagano-3068677_960_720
jigokudani_twee
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.