Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Dit Hawaïaanse eiland is het decor van Jurassic Park

19-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4849 keer bekeken
  •  
napalicoast
Midden in de Stille Oceaan schuilt een paradijs waarbij helderblauwe golven tegen metershoge begroeide kliffen klotsen. Dit tropische paradijs kent de naam Kauai en is onderdeel van de archipel Hawaï. Als we zouden vertellen dat Jurassic Park hier is gefilmd, zou je ons geloven. En ja… dat is inderdaad het geval.
De Hawaïaanse hemel Kauai kent de bijnaam Garden Island. En die bijnaam is terecht. Het eiland wordt namelijk gekenmerkt door groene jungles, hoge watervallen en ruige kusten. En vergeet de lonkende turquoise oceaan die het eiland omarmt niet… Het eiland is een van de smalste maar mooiste eilanden die Hawaï kent. Maar voor Hollywood is dat eeuwenoud nieuws, want Kauai heeft al tientallen filmploegen op de koffie gehad. Zo is het eiland te bewonderen in de Hollywood kaskrakers King Kong, Avatar en Pirates of the Carribean. Maar het Hawaïaanse oord is ook meerdere malen het decor geweest in de succesvolle filmreeks Jurassic Park. 
Nā  Pali Coast
Nā Pali Coast (de bijna onwerkelijke kust bovenaan de pagina) is in Jurassic Park te zien als de kust van Isla Nublar, het fictionele eiland waar de dinosaurussen zich op bevonden. Deze noordwestelijke kust van Kauai is eentje die je aandacht gaat pakken. De Nā Pali Coast is namelijk een van de meest indrukwekkende en intimiderende kusten ter wereld. De kliffen van Nā Pali Coast storten zo’n 1200 meter omlaag, waar ze eindigen in de Stille Oceaan. Als reiziger mag je de kust niet op, maar je kunt de kliffen wel bewonderen met een helikoptervlucht of via een boot. 
Waimea Canyon
De Nā Pali Coast valt ook te bewonderen vanuit de Waimea Canyon, oftewel de Grand Canyon of the Pacific. Deze canyon bevindt zich achter de kliffen en is gevormd door erosie vanuit de Waimea River. De Waimea Canyon weg biedt het beste van beide werelden; aan je ene zijde de dieptes van de canyon en aan je andere zijde de hoogtes van de kliffen. Vooral bij Puu Ka Pele en Pu’u Hinahina kun je een uitstekend uitzicht verwachten. Achter de canyon vind je de Olokele Valley, waar een bekende scène uit de eerste Jurassic Park film is opgenomen. Voor de kenners: de scène met het elektrische hek!

waimeacanyon
Manawaiopuna Falls
Op Kauai vind je talloze watervallen, waaronder de opvallende Manawaiopuna Falls. Sinds haar vertoning in de dinoreeks staat deze waterval ook wel bekend als Jurassic Falls. De waterval is in het bezit van een familie en mag je daarom niet zomaar bezoeken. Wél kun je Manawaiopuna Falls per helikopter bewonderen, waarbij je een spectaculair zicht op de omgeving hebt. 

Manawaiopuna

Meer over:

hawaï, kauai, film, eiland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.