Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze vijf Europese hikingfestivals bewijzen dat wandelen niet saai is

05-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
545 keer bekeken
  •  
Hiken
Natuurlijk kun je zelf hikeroutes uitstippelen, maar deze wandelfestivals doen dat voor je. Én ze laten je kennismaken met mensen van over de hele wereld. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Check hier vijf internationale festivals waar elk (hikers-)hart sneller van gaat kloppen:
Moray – Schotland 
In het noordoosten van Schotland wordt jaarlijks het Moray Walking and Outdoor Festival gehouden. Tien dagen lang zijn bijna zestig verschillende evenementen te volgen. Van kalme historische wandelingen tot vijfdaagse uitdagende hikes op de 153 kilometer lange Moray Way. Voor de variatie kun je ook de mountainbike pakken om de Schotse pracht en praal te ontdekken. 
Soça Valley – Slovenië 
Grenzend aan de Italiaanse grens ligt Soça Valley: de meest oogverblindende vallei van Slovenië. De vallei maakt deel uit van de Sloveense alpen en barst van de wonderschone rivieren, bergtoppen en uitzichten. In september en oktober wordt hier jaarlijks het 15-daagse Soça Valley Hiking Festival gehouden. Onder begeleiding van een geoefende gids ervaar je het spectaculaire Slovenië en ontdek je een palet aan prachtige herfstkleuren. Op zoek naar meer avontuur? Het is ook mogelijk om hier te paragliden of skydiven. Wie durft? 
Skagen Strand – Denemarken 
Als je gek bent op struinen langs de Nederlandse duinen, is dit hét festival voor jou. Het Skagen Strand aan het uiterste topje van Denemarken heeft namelijk iets weg van de Hollandse kust. Bij het driedaagse Vandrefestival kun je dan ook heerlijk uitwaaien langs de Noordzee. Dit festival is daarnaast het meest knusse hikefestival van allemaal. ’s Avonds kom je samen met andere hikers om gezellig te dineren en op de laatste dag is er een feestelijk avondprogramma.  
Soca Valley Slovenië
Gran Canaria – Spanje
Het prachtige Gran Canaria heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Op dit vulkanische eiland wordt namelijk elk jaar het Gran Canaria Walking Festival gehouden. Tijdens dit festival komen mensen van over de hele wereld samen om de spectaculaire natuur te aanschouwen. Er zijn verschillende routes te volgen. Denk aan een fascinerende nachttour waarbij je ’s nachts onder de sterrenhemel kunt vertoeven...
Båstad - Zweden
Voor de mindful hikers onder ons is het Båstad Hiking Festival de beste optie. In de ochtend begin je aan een yogasessie. In de middag doe je (natuurlijk) een inspannende hike. En de avond sluit je af met een inspirerende speech van een hike-goeroe. De vredige Zweedse omgeving leent zich perfect voor een kalmerende hike om je hoofd even helemaal leeg te maken. Trek je wandelschoenen maar aan en let’s go! 
Meer hike-inspiratie? Check ook deze Canadese route
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.