Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Deze Marokkaanse stad is compleet blauw

22-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
chefchaouen 13
chefchaouen5
chefchaouen2
Ooit trokken er Joodse vluchtelingen naar het noorden van het land, om Chefchaouen te bewonen. Zij waren de Spaanse Inquisitie ontvlucht en besloten om hun huizen blauw te verven. Blauw was namelijk de kleur van de zee, de lucht én de traditionele kleur in het jodendom. De vluchtelingen geloofden dat deze kleur hen zou beschermen.
chefchaouen7


Alleen in het historische gedeelte van de stad, genaamd de medina, zijn de blauwtinten terug te vinden. En dan hebben we ’t niet alleen over de huizen, maar óók over de muren, straten en deuren.
chefchaouen11
De stad weet je na elke hoek opnieuw te verrassen. Sommige straten en steegjes zijn namelijk wel heeeul smal! Oh en: verdwalen is erg makkelijk in Chefchaouen...
chefchaouen 13
chefchaouen12
chefchaouen3
chefchaouen9
Tip: het ultieme totaalplaatje van de medina op je netvlies krijgen? Ga dan naar de Spaanse moskee (net buiten de stad), waar je een waanzinnig uitzicht over de blauwe stad krijgt geserveerd.
chefchaouen 10
Natuurlijk gaat je camera/telefoon hier overuren draaien om zoveel mogelijk tinten blauw te bemachtigen, maar los daarvan vind je hier ook pittoreske straatjes om souvenirs te scoren.
chefchaouen6
chefchaouen1
chefchaouen8
Meer over Marokko? Check onze reistips!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.