3 op Reis

De 4 highlights van Málaga

28-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
887 keer bekeken
  •  
FOTO1
Deze op vijf na grootste stad van Spanje is er zeker een voor op je bucketlist. Málaga heeft een mengelmoes aan culturele bezienswaardigheden, prachtige zandstranden én een behoorlijke haven. Wij serveren je de highlights van deze bruisende stad!
Vergeet Barcelona, Valencia en Madrid en zet het zuidelijkste puntje van Spanje vliegensvlug op je lijst! Waarom? Omdat Málaga een aantal jaren geleden een complete facelift heeft gehad. Het centrum is hierdoor autovrij geworden en gebouwen zijn flink opgeknapt. Nog een reden om Málaga toe te voegen aan je verlanglijst: ingewikkelde ov-tochten hoef je hier niet te maken. Alle hoogtepunten zijn namelijk per voet of fiets te bereiken. Welke plekken je sowieso moet aantikken? Je vindt ze hieronder!  
FOTO1
La Malagueta
Hoewel stiervechten in verschillende delen van Spanje verboden is, spot je in de arena van Málaga wekelijks een stiervechter, enkel gewapend met een rode lap. In augustus vindt het Feria de Málaga plaats, oftewel de feestweek van Málaga. In deze periode staat er iedere dag een stiervechter in de ring van de arena. Tip: in de haven van Málaga word je tijdens de opening van dit feest getrakteerd op een flinke dosis vuurwerk.
FOTO2
Muelle Uno
Naast een portie vuurwerk vind je in de haven van Malaga een promenade met een legio aan winkels en cafés. Hier kun je Spaanse tapas eten: een absolute must tijdens je bezoek aan Spanje. Bezoek je Málaga in de zomermaanden? Dan is de haven dé plek om concerten en festivals te bezoeken.
FOTO3
La Concepción
Dompel jezelf onder in een oase van rust bij de botanische tuinen van Málaga! Bij deze groene hotspot vind je een rijke variatie aan bloemen en planten. Door de hoge ligging van de tuinen heb je een gigantisch mooi uitzicht over de stad, haar kust en natuurgebied. Een bezoek aan de tuin kun je combineren met de Mercado de Salamanco: een overdekte markt met veel eetkraampjes.
foto4
Alcazaba
Dit fort is letterlijk én figuurlijk een van de hoogtepunten van de stad. Het is best even doorstappen om de top te bereiken. Deze ligt namelijk op 130 meter hoogte! Bezoek het fort daarom in de ochtend of namiddag om zo de grootste hitte te vermijden. Eenmaal boven heb je een waan-zin-nig uitzicht over de stad, het Romeins Theater en de haven. Als je dan toch helemaal naar boven bent geklauterd, kun je ook het Gibrafaro kasteel meepakken! 
FOTO5
Pssst! Meer reisinspiratie? Check het Griekse eiland Santorini
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.