Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Coronaproof kamperen, hoe ziet dat eruit?

26-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
kamperen Frankrijk

© Grisha Bruev / Shutterstock.com

Het is nog onduidelijk of Frankrijk de grenzen opent voor Nederlanders de komende zomer. Toch is er hoop. En daar spelen Franse campings graag op in. Hoe gaat anderhalve meter-kamperen eruitzien? 
Op 16 maart kondigde president Emmanuel Macron de Franse lockdown aan. Versoepeling van de regels, die een stuk strenger waren dan in Nederland, is sinds 11 mei van start. Kleine musea openen hun deuren, op 2 juni mag de horeca open en ook bed & breakfasts en hotels verwelkomen weer gasten. Maar voor campings is nog geen openingsdatum bekend. Dit houdt de voorbereidingen op het hoogseizoen echter niet tegen.
Coronaproof-campings
Zoals overal in de huidige samenleving, zal er een grote nadruk komen op desinfecteren. Waar supermarkten winkelmanden en -wagens aan schoonmaakbeurten onderwerpen en in het openbaar vervoer stopknopjes extra worden geschrobd, zullen op campings stacaravans ontsmet moeten worden. Hoe? Met apparaten die regelmatig een nevel van desinfectiemiddel op het meubilair spuiten.
Voor degenen die het liefst de hele dag in het zwembad dobberen, zullen de nieuwe regels even wennen zijn. De zwempret wordt ons niet ontnomen, dat mag nog altijd. Maar om te voorkomen dat de hele camping tegelijkertijd een bommetje maakt en zo een besmettingsgolf veroorzaakt, zullen hier duidelijke regels voor moeten komen. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat we zullen zwemmen in lichtingen. Geen uren aan de badrand met je ligstoel versmelten in de Franse zon, maar een bescheiden uur en dan weer ruimte maken voor de volgende gast.
kamperen Frankrijk

© Mats / Shutterstock.com

De spontaniteit zal eraan geloven. Zoals we in de drogisterij nu aan eenrichtingsverkeer doen, kunnen we ook in de campingdouches en -winkels rekenen op looproutes. En waar je voorheen op het laatste moment nog kon besluiten dat je toch liever frites bestelt dan zelf kookt, kunnen we verwachten dat dit jaar alles op bestelling moet. Het wordt reserveren, misschien wel ruim van tevoren. 
Wanneer is er meer zekerheid?
Kamperen vergt deze zomer veel flexibiliteit van elke partij. Toch lijken velen hiertoe bereid om hopelijk alsnog die langverwachte vakantie te kunnen vieren. Of je tent opgooien deze zomer ook écht mag, moet nog blijken. Een definitief antwoord zal naar aankondiging deze of volgende week luiden. Maar er is hoop. De directeur van het Franse toerisme-adviesbureau heeft er zelfs een fles champagne op ingezet dat Nederlanders in juli weer welkom zijn.
Durf je het kamperen toch nog niet aan deze zomer? Niet getreurd: je kan de natuur ook virtueel ontdekken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.