Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De hike die je niet mag missen in Canada

12-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
440 keer bekeken
  •  
Johnston Canyon thumb
Banff National Park in Alberta, Canada moet je gewoonweg gezien hebben. Het is het oudste natuurpark van Canada en misschien ook wel de mooiste. We lichten de populaire trail door Johnston Canyon uit; een perfecte route voor de beginnende, natuurliefhebbende hiker. 
We zeiden het al: deze hike is geen 'verborgen parel', maar nogal populair. Toch laten we zien waarom je Johnston Canyon bezocht moet hebben (en dan toch het liefst bij zonsopgang zónder alle anderen). 
Johnston Canyon Door Galyna Andrushko

© Foto: Galyna Andrushko / Shutterstock.com

De Johnston Canyon bewandel je voor een groot deel over een houten pad, dat glibberig kan worden na regenval of met vriestemperaturen. Ondertussen passeer je veel helderblauwe watervallen, met als hoogtepunten de Lower Falls en de Upper Falls.
Johnston Canyon door Chantal de Bruijne

© Foto: Chantal de Bruijne / Shutterstock.com

De wandeling naar de Lower Falls en terug is zo'n 2,2 kilometer, maar we raden je ook zeker aan om de Upper Falls mee te pakken. Dan zit je op zo'n 5,4 kilometer retour. 
johnston canyon door kelly van dellen

© Foto: Kelly van Dellen / Shutterstock.com

De meeste hikers stoppen bij de Upper Falls, maar juist daarom zeggen wij: zet nog even door. Je hebt het rijk voor je alleen als de doorgaat naar de Ink Pots. Dit zijn verschillende kleine waterbronnen die turquoise kleuren. Af en toe verschijnen er door opstijgende luchtbubbels zwarte cirkels in de poelen, vandaar de verwijzing naar een inktpot. Het pad ernaartoe is steil, maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht. Kijk maar. 
Johnston Canyon door Wei Seah

© Foto: Wei Seah / Shutterstock.com

Elk seizoen heeft z'n charme in Banff National Park. In de zomer is de temperatuur zeer aangenaam en is het lang licht. Dat zijn natuurlijk de ideale omstandigheden om in het park te kamperen of te zwemmen, varen en watersporten in Lake Minnewanka. De UV-straling is in Banff het hele jaar door heel sterk, dus blijven smeren.
Johnston Canyon Door Chase Clausen

© Foto: Chase Clausen / Shutterstock.com

Het winterseizoen duurt, net als in heel Canada, lang in Banff. Het begint met sneeuwen rond november en de sneeuw blijft liggen tot ongeveer april. Dat zorgt voor kou, maar ook voor idyllische plaatjes. 
Johnston Canyon Door Eva Hawker

© Foto: Eva Hawker / Shutterstock.com

Hartje winter bevriezen de watervallen zelfs; iets waarvoor je de ijzige temperaturen met liefde trotseert. Met een beetje geluk zie je zelfs ijsklimmers. 
Johnston Canyon Door Ferenc Cegledi

© Foto: Ferenc Cegledi / Shutterstock.com

Foto: Ilhamchewadventures / Shutterstock.com
Johnston Canyon Door Ilhamchewadventures
Vlakbij Johnston Canyon ligt een geheime route. Bestemming: het perfecte Instagram-kiekje. Je hebt de onderstaande foto vast al eens voorbij zien komen op sociale media. Maar laat het bij plaatjes kijken en beloop dit onofficiële pad niet. Deze fotografiefanaten hebben namelijk de leefomgeving van de zwarte gierzwaluw verstoord. Waar er eerst vijftien nesten waren, zijn er nu een of twee.  Bovendien is Banff National Park ook op de gebaande paden prachtig genoeg. 
Johnston Canyon Door Sopotnicki

© Foto: Sopotnicki / Shutterstock.com

Iets dichter bij huis zoeken? Deze Europese kloof heeft wel wat weg van de Johnston Canyon en is ook perfect voor een wandeling. 

Meer over:

canada, natuur, hike
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.