Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Canadese Rocky Mountains

Canada stootte in 2017 Zweden van de troon en is (opnieuw) het beste land ter wereld om in te leven, wonen en werken. Maar ook bij veel reizigers is Canada favoriet. Logisch, want het land stikt van de indrukwekkende natuur en diversiteit!
Hoe je die diversiteit het beste kunt ontdekken? Via The Great Trail: een 24.000 km lange route van West- naar Oost-Canada die je langs de stedelijke, landelijke en wilde kant van ’t land leidt.
Canmore is een van die plaatsjes op The Great Trail. Het ligt tussen twee nationale parken én het is een goed bereikbare toegangspoort naar de Canadese Rocky Mountains (Rockies). Lees: de ultieme omgeving om in de Canadese natuur te kamperen. Voor het opzoeken van kampeerplekken kan je bijvoorbeeld terecht bij Alberta Parks. Bij Rent-A-Tent in Canmore kan je een compleet tentpakket huren inclusief een 'hoe overleef ik beren in het wild'-training. Ze leren je onder andere omgaan met berenspray. Berehandig als je ’s nachts je tent uit moet om te plassen…
Naast kamperen móet hiken door de Canadese Rockies op je bucketlist. Van moeilijk tot makkelijk en van kort tot lang: de hiking trails liggen voor het oprapen! Neem voor de zekerheid weer die berenspray mee en check van tevoren of je uitgekozen trail open is. Lokale parkbeheerders bespieden de beren namelijk met wildcamera’s voor de veiligheid. Zijn er teveel? Dan sluit de trail voor hikers.
Aan de voet van de Rockies gaat het gebergte over in uitgestrekte vlaktes. Hier loopt een stuk van The Great Trail dat bekend staat als de Cowboy Trail. En waar cowboys zijn, zijn ranches! Een aanrader is Moose Mountain Ranch. Hier organiseren Neil en Undine paardrijdtochten door de foothills : een wildwestachtig landschap tussen de vlakten en de Rockies in. Yihaaa!
Eten
Het eten in Canada is te vergelijken met dat van West-Europa. AVG’tjes (aardappel, vlees en groente) zijn gebruikelijk en de Canadezen zijn ook niet vies van hamburgers, pizza of pasta. Hun smaak is alleen wat zoeter. Verder gaan vis of steaks er altijd wel in. 
Canmore barst van de goede restaurants. Voor traditionele gerechten moet je naar The Trough Dining Co. Een andere aanrader is Crazy Weed Kitchen. Dit restaurant is niet alleen qua architectuur spectaculair, ook het internationale menu is mega smaakvol. Meer zin in burgers? La Bella Patate heeft de grootste burgers die je ooit hebt gezien. Verder kun je voor ontbijt of lunch bij Communitea Cafe terecht.
Vervoer
Vanaf €572,- heb je al een retourtje Amsterdam-Calgary. Je kunt kiezen tussen een duurdere directe vlucht of een vlucht met een of meerdere tussenstops. Vanaf Calgary is het nog anderhalf uur rijden naar Canmore. Wil je net als Evi de mooie omgeving van Canmore verkennen? Dan kun je het beste een auto huren!
Goed om te weten
Beste reistijd: Maart t/m september
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Canadese Dollar
Taal: Engels & Frans
Met dank aan Go Canada. 
canadese-rocky-mountains.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.