Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Voor je bucketlist: duiken in een onderwatermuseum

18-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
highlight onderwatermuseum
Dit onderwatermuseum is misschien wel een van de vetste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Het MUSA (Museo Subacuático de Arte) bestaat uit meer dan 500 permanente sculpturen, die gelegen zijn in de wateren tussen Cancun, Isla Mujeres en Punta Nizuc.
De indrukwekkende sculpturen zijn gemaakt van pH-neutraal beton en dienen als basis voor de groei van natuurlijk koraal.  Het museum valt op drie manieren te bezoeken. Je kunt ’t museum lekker droog via een glass-bottom boot bewonderen. Ook kun je de sculpturen snorkelend spotten. Maar je kunt natuurlijk ook voor de full experience kiezen: duiken!


 
Het museum bestaat uit twee gedeeltes: Salon Manchones en Salon Nizuc. De Salon Manchones is 8 meter diep en vooral geschikt voor duikers. De Salon Nizuc is 4 meter diep en daarentegen alleen geschikt voor snorkelaars. 
Check ook De magisch mooie oceaan die we niet voor lief moeten nemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.