Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Cancun

Cancun is hét wereldberoemde feestparadijs van Mexico. Elke jaar barst de stad uit zijn voegen als duizenden Amerikanen hier tijdens de springbreak helemaal van god los gaan. Reden genoeg voor een bezoekje! Maar je kan in Cancun meer dan alleen feesten. Bijvoorbeeld duiken! Je kan zelfs een beetje cultuur opdoen in het nabijgelegen binnenland. Even helemaal klaar met Cancun en feesten? Rij dan in een uurtje naar het zuiden naar Playa Del Carmen. Vooral het Tequila Museum op Quinta Avenida is een bezoekje waard!
Blijf in Yucatán niet alleen maar op 't vasteland hangen. Hop, stap in het vliegtuig. Of op de boot... en neem een kijkje op Isla Holbox. Hier is duiken nog mooier dan voor de kust bij Cancun. Alleen al door de walvishaaien die hier rondzwemmen! Om ze te zien is het wel handig om met een organisatie het water op te gaan. Die weten precies waar de gigantische haaien uithangen!
Naast Cancun, Playa del Carmen en Isla Holbox kan je ook snel Tulum nog even checken. Vooral leuk vanwege de Pirámide del Pensamiento Positvo. De Piramide van Positieve Gedachten! Een project waarbij 700.000 positieve gedachten in flesjes worden gedaan. Die worden dan aan één grote piramide toegevoegd! Zelf je positieve gedachte achterlaten kan ook via Facebook!
Eten
In Cancun draait het dagelijks leven niet om eten, maar vooral om drinken. Toch vind je hier en daar een goed restaurantje tussen alle simpele vreetschuren. Bijvoorbeeld Peter's Restaurante of The Surfin Burrito. Bij Peter bestel je lekkere visgerechten. Bij The Surfin Burrito eet je... burrito's! En die mag je lekker volproppen. Jezelf dus ook. Met kip, gehakt, groente, vis, kaas... lekker hoor! 
In de Yucatán is er eigenlijk één gouden regel: als een restaurant er slecht uitziet, dan is het dat ook. Zoek dus iets waar je hartje direct sneller van gaat kloppen!
Vervoer
Een retourticket Amsterdam-Mexico kost je zo'n duizend euro. Je vlucht duurt ongeveer elf uur. Let wel even op of je vlucht met of zonder overstap is. Dit scheelt vaak heel erg qua prijs! De Yucatán is het enige gebied in Mexico waar het nog veilig is om met het OV te reizen. Maar wij raden aan lekker een auto te huren.
Goed om te weten
Beste reistijd: Hele jaar
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Mexicaanse Peso
Taal: Spaans
cancun-playa-del-carmen-isla-holbox-tulum.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.