Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Corona gehad? Alleen dan ben je welkom op dit tropische eiland

02-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
fernando de noronha brazilie 2

© Luciano Albano / Shutterstock.com

De Braziliaanse archipel Fernando de Noronha voert een wel heel opmerkelijk besluit in. De Unesco-archipel ontvangt namelijk alleen nog toeristen die ooit zijn besmet met het coronavirus.
Sinds het begin van de lockdown waren de 21 eilanden van de paradijselijke Braziliaanse eilanden gesloten voor toerisme. Maar per 1 september is daar verandering in gekomen. Een opmerkelijke verandering wel, want over de aard van het besluit valt nogal te discussiëren. Het eiland laat vanaf vandaag namelijk alleen nog ex-coronapatiënten toe. Bij aankomst op de eilandengroep moeten reizigers kunnen aantonen dat ze positief zijn getest op het virus of dat ze antilichamen dragen.
-
Pardon?
We horen je denken: ‘Is dat wel verstandig?’ En dat is een terechte gedachte. Het is namelijk nog onzeker of ex-coronapatiënten ook daadwerkelijk niet meer vatbaar zijn voor het virus. Bovendien bestaat er nog onzekerheid over de duur van immuniteit na een besmetting. Toch denkt de Braziliaanse bestuurder Guilherme Rocha daar anders over: “In het begin laten we alleen toeristen toe die zijn hersteld van corona en immuun zijn voor de ziekte, aangezien zij niet meer geïnfecteerd kunnen raken of anderen kunnen besmetten.”
fernando de noronha brazilie

© Andre Maceira / Shutterstock.com

Zwaar getroffen
De Braziliaanse autoriteiten van de noordelijke deelstaat Pernambuco voeren de maatregel in om de eilandengroep te behoeden voor verdere besmettingen. In het gebied zijn er rond de negentig corona-infecties vastgesteld, waarbij niemand tot nu toe is overleden aan het virus. En dat terwijl Brazilië tot de hardst getroffen landen behoort, met meer dan 120.000 doden en bijna vier miljoen besmettingen.
Let op: vanuit Nederland geldt voor Brazilië nog steeds een negatief reisadvies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.