Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Bij dit Australische meer droom je dubbel zo hard weg

30-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
375 keer bekeken
  •  
FOTO1
Mooi roze is niet lelijk! Dat bewijst dit zoutmeer aan de zuidkust van West-Australië. Dit natuurwonder is een streling voor het oog. Waarom? Gaan we je laten zien.


Meren in alle tinten blauw en groen kennen we ondertussen allemaal! Maar dit bubbelgumroze meer is mogelijk nieuw voor je netvlies. Met name het kleurcontrast maakt het Lake Hillier zo bijzonder: het zuurstokroze water, de spierwitte zandstroken, de donkergroene bomen en het helderblauwe water van de Pacific Ocean. Vanaf de grond is dit natuurverschijnsel al magisch mooi, maar vanuit de lucht droom je gegarandeerd compleet weg!
FOTO1
Waar het meer op Middle Island zijn roze kleur aan te danken heeft? Dat is nog steeds een mysterie. Vele biologen hebben de kleur geprobeerd te verklaren. Zij spreken van een zeldzame soort algen dat de roze kleur produceert. Een andere verklaring is het bijzonder hoge zoutgehalte.
FOTO3
Wanneer je rondom het meer loopt, spot je van verre afstand al kilo’s zout. Het meer is niet voor niets tien keer zo zout als de Grote Oceaan. Een duik nemen raden we je daarom af! ;-)
foto2
De kleurenbom aanraken is trouwens ook verboden. Want sinds een aantal jaar is Middle Island niet meer toegankelijk voor reizigers. Waarom? Het zoutmeer is verklaard tot natuurwonder. Om die reden mag niemand het eiland meer betreden. Maar niet getreurd: we hebben een goedmakertje voor je…  
FOTO5
Want wil je deze blikvanger toch van dichtbij bewonderen? Kies dan voor een helikoptervlucht. En anders raden we je een cruisetocht aan. Je vaart dan langs dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen. Is dat niet genoeg? Dan raden we je aan om richting de stad Esparance te rijden. Op een paar kilometer hier vandaan vind je een wat onbekender roze zoutmeer waar je wél mag zwemmen: Lake Spencer.
Kaart Lake Pink
Zoek je meer Australisch wegdroommateriaal? Alsjeblieft!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.