Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

EU denkt na over reisperspectief binnen Europa

30-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
EUreisplannen1

© symbiot / Shutterstock.com

De Europese Commissie kwam deze week bijeen om het reisperspectief in Europa te bespreken. Er werd onder andere overlegd over potentiële oplossingen die reizen binnen Europa weer mogelijk kunnen maken. 
Dat het opstarten van het reisverkeer binnen Europa op een verantwoorde en veilige manier dient te gebeuren is glashelder. Maar hoe dit in de praktijk uitgevoerd moet worden? Daar zit 'em de kneep. Bovendien lopen de meningen van verschillende Europese lidstaten hierover flink uiteen. Eén ding is zeker, het economische belang van toerisme in Europa is gigantisch. Daarom leggen landen voorzichtig de eerste plannen voor het heropenen van Europese grenzen voor.  
EUreisplannen2

© Alexandra Lande / Shutterstock.com

Initiatieven
Zo wordt er gesproken over het instellen van gezamenlijke Europese protocollen voor veilige grensovergangen. Bijvoorbeeld door speciale doorgangen voor reizigers met een gezondheidsverklaring te creëren of door te controleren op ziekteverschijnselen. Ook zijn sommige buurlanden geïnteresseerd in het sluiten van overeenkomsten die onderling verkeer van reizigers mogelijk maken.

Een reis naar het buitenland lijkt momenteel misschien nog nog ver in het verschiet te liggen. Maar aan ideeën, al staan deze nog in de kinderschoenen, ontbreekt het in ieder geval niet. 
Bron: ANP
Schat jij de kans om in de nabije toekomst weer de grens over te reizen niet zo groot in? Dichtbij huis valt er gelukkig ook veel moois te ontdekken. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.