Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De bizar mooie kostuums van het Ati-Atihan festival

20-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
299 keer bekeken
  •  
thumb_fotoverhaal
Het festival der festivals. Zo wordt Ati-Atihan festival door de Filipijnse bevolking genoemd. Eén week lang staat het land dan in het teken van explosieve danscompetities en ritmische muziek. Maar bovenal, van de meest verrassende kostuums.

Foto: Kobby Dagan
Kobby Dagan

© Foto: Kobby Dagan

Ati-Atihan is een van de oudste festivals op de Filipijnen . Het eerste zaadje van dit feest werd zo’n 800 jaar geleden geplant.
Neale Cousland

© Foto: Neale Cousland

Frolova_Elena

© Foto: Frolova Elena

Het festival is ontstaan als viering van een pact tussen een inheemse stam, de Aeta, en 10 Maleisische stamhoofden die vanuit Borneo op de vlucht waren. Maar sinds de kolonisatie door de Spanjaarden heeft het festival een religieus label gekregen. Sindsdien staat het feest in het teken van het religieuze figuur Santo Niño.

Foto: Frolova Elena 
Frolova_Elena3

© Foto: Frolova Elena 

Frolova_Elena4

© Foto: Frolova Elena

Ati-Atihan wordt een week lang gevierd en vindt jaarlijks tijdens de derde week van januari plaats. Het afsluitende weekend is zonder twijfel het moment suprême, waarbij alle ogen op de kleurrijke parades zijn gericht. Locals verkleden zich daar als de Aeta-stam.
Frolova_Elena6

© Foto: Frolova Elena


Foto: Frolova Elena

Een groot deel van de feesten vindt plaats in de Aklan provincie, maar het allergrootste feest barst los in de stad Kalibo. Vanuit deze thuishaven is de viering naar andere steden overgewaaid.
Frolova_Elena5

Foto: Frolova Elena

Zelf Ati-Atihan festival bezoeken? Doen! Als reiziger sta je namelijk niet alleen aan de zijlijn, maar word je ook betrokken bij de viering. 
Frolova_Elena2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.