Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Handige apps voor je kampeertrip

08-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
kamperen caravan

© Lance Anderson / Unsplash.com

De zomer van 2020 wordt de zomer van het kamperen. Ongetwijfeld. Meer dan ooit gooien we dit jaar onze tenten uit en zetten we onze campers waterpas. Optimaal van de bivakkeervrijheid genieten? Haal dan deze apps op je telefoon tevoorschijn. 
Campercontact
Campercontact bevat de grootste database van camperlocaties in meer dan vijftig Europese landen. Slaap je graag op een gezellige, grote camping of zoek je liever de privacy op bij een boer op het platteland? Aan de hand van de zoekfunctie filter je gemakkelijk op je favoriete campingtype en krijg je gedetailleerde informatie te zien, zoals voorzieningen, reviews, foto’s en het maximumaantal campingplekken.
Creepy Tales
Spookverhalen. Waar komen ze nou beter tot hun recht dan bij een knisperend kampvuur in het pikkedonker? Met Creepy Tales heb je tientallen enge kampvuurverhalen op zak, die je nekharen overeind doen staan. De verhalen zijn gebundeld in zeven categorieën, waaronder ghosts and demons, crimes and insanity en mirrors. Maar of je kampeergenoten ook echt zitten te wachten op een kippenvel-avond? Daar kom je al snel achter.
kamperen kampvuur

© Adam Griffith / Unsplash.com

Knots 3D
De constrictorknoop, adelborstknoop, verstelbare greepsteek… Er gaat een wereld van knopen voor je open wanneer je deze app gebruikt. Knots 3D legt door middel van duidelijke animaties uit hoe je bepaalde knopen legt en hoe stevig deze zijn. Handig wanneer je bijvoorbeeld een stevige waslijn wilt ophangen of een volleybalnet strak wil aanspannen. Tip: zoek in de categorie kampeerknopen.
SkyView
Wel of geen heldere lucht, met de SkyView-app kan je de sterrenhemel op gedetailleerde wijze bestuderen. De app vertelt je op basis van augmented reality welke sterren, sterrenbeelden, planeten en satellieten er op dat moment in de lucht zweven. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon naar de lucht richten. Ook beschikt SkyView over een zoekfunctie. Mocht je bijvoorbeeld nieuwsgierig zijn naar de locatie van het International Space Station (ISS), dan hoef je alleen de pijlen te volgen die je telefoonscherm aangeeft. De app schijnt uitstekend te werken in combinatie met een comfortabele ligstoel en een goed glas wijn.
kamperen sterrenhemel sterren

© Steve Halama / Unsplash.com

iHandy Waterpas
Een doorgewinterde kampeerder weet dat het waterpas zetten van je camper of caravan geen onnodige bijzaak is. Je kopje koffie wil je immers recht kunnen neerzetten, zonder dat het zelfstandig naar de hoek van je tafel/aanrecht schuift. En het afwassopje wil je graag soepel zien verdwijnen in de gootsteen. De iHandy Waterpas-app helpt je bij het rechtzetten. Waar een normale waterpas enkel aangeeft of je wel of niet waterpas staat, geeft deze app het precieze aantal graden aan.
Sun Seeker
Waar gooi je je tent uit? En aan welke kant kan de luifel het beste worden uitgedraaid? Tijdens het kamperen wil je zoveel mogelijk van de zon genieten, terwijl je ‘m op sommige momenten juist wil vermijden. Sun Seeker laat de baan van de zon op jouw locatie zien, zodat je je kampeerspot zo ideaal mogelijk kan inrichten. En dat kan zweterige ochtenden in een tent voorkomen.
kamperen hond

© Jimmy Conover / Unsplash.com

Primagaz EasyBlue
Tijdens het kokkerellen wil je niet dat de gasfles plotseling opraakt. Op tijd weten wanneer je een nieuwe moet aanschaffen? De inhoudsmeter van de Primagaz EasyBlue is daar een handige tool voor. En dat werkt makkelijker dan je denkt. Sla met een hard voorwerp tegen de gasfles aan, bijvoorbeeld een lepel of BBQ-spatel. Na een aantal seconden geeft de app dan de inhoud van de gasfles aan, op basis van het geluid dat de fles maakt. Let wel: de app is alleen te gebruiken voor gasflessen van het merk EasyBlue.
Heeft je kampeeravontuur Nederland als bestemming? Wie weet kom je in de buurt van deze zoetwater-zwemplekken.

Meer over:

tech, natuur, dichtbij
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.