Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Alsjeblieft: De ultieme must sees op Malta!

13-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
241 keer bekeken
  •  
Thumb_werkbestand2
Op zoek naar zee in alle tinten blauw, een gezonde dosis avontuur plus een portie zon? Ta-da! Dan is Malta dé plek voor jou! Huur een lekkere bak en jouw roadtrip kan beginnen...
- St. Peter’s Pool
Van St. Peter’s Pool naar Marsasaxlokk: ongeveer 3 km, 10 minuten
  - Marsasaxlokk
Van Marsasaxlokk naar Valetta: ongeveer 10 km, 25 minuten
- Valetta
Van Valetta naar Attard: ongeveer 10 km, 25 minuten
- Attard
Van Attard naar Dinigi Cliffs: ongeveer 10 km, 20 minuten
- Dingi Cliffs
Van Dingi Cliffs naar Gozo: ongeveer 35 km, 1 uur en 30 minuten
Inclusief een ferrytocht van 30 minuten
- Gozo 
foto2
Niet geheel onbelangrijk: Maltezen rijden aan de linkerkant van de weg. Oh en: er zit een flinke portie Italiaanse pit in het verkeer op Malta. Wanneer je het eerste aantal kilometers hebt overleefd, moet je sowieso de volgende spots checken: 
St. Peter’s Pool
Vanaf het vliegveld rijd je in zo’n 20 minuten naar dit natuurlijke zwembad. Spring hier vanaf de rotsen het azuurblauwe water in. 
Marsasaxlokk
Na een duik kun je doorrijden naar het authentieke vissersdorp Marsasaxlokk. Hier spot je een regenboog aan Luzzu’s , oftewel vissersbootjes. Leuk feitje: alle boten hebben een betekenis. Zo is blauw de kleur van water, geel de kleur van de zon en groen de kleur van hoop. 
foto
Valetta
Alleen deze hoofdstad zou  reden genoeg  moeten zijn  om Malta te ontdekken. Waarom? Vanwege de vele zijstraatjes waar je mooie en oude gebouwen spot. En nee, deze stad is geen stoffige bedoeling. Het decor van Valetta zie je namelijk terug in de film van de Gladiator. Aanrader is de zijstraat Triq Santa Lucia: een straat met smalle steegjes, eindeloze trappen en balkons vol planten. 
foto3
Attard
Op een halfuur rijden van Valetta, vind je Attard! In juni kun je hier het jaarlijkse Earth Garden Festival bezoeken. Samenvatting: een 3-daags festival met een legio aan muziekstijlen!
Dingi Cliffs
Deze ruige kustlijn van 12 kilometer lang moéten jouw oogbollen gezien hebben. Want: puur genieten! 
Gozo
Hop met de veerboot naar dit eiland voor een ultiem vakantiegevoel. Dwaal hier door de historische steden, bezoek eeuwenoude tempels en ga snorken in de azuurblauwe zee. 
Thumb
Nog geen genoeg gekregen van het eilandhoppen? Pak dan de boot naar Comino! Op dit eilandje vind je de Blue Lagoon van Malta. En ja, deze is bijna nét zo blauw als die in IJsland
fotoKAART
Liever een roadtrip verder van huis? Check dan deze legendarische Australische route
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.