Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

Ontdek de Zuid-Afrikaanse kust tijdens deze indrukwekkende roadtrip

26-07-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
516 keer bekeken
  •  
Tsitsikamma brug

© Foto: Five-Birds Photography / Shutterstock.com

Hoewel de naam misschien niet heel spectaculair is, zal de spetterende Tuinroute je ongetwijfeld verrassen. Groene velden vol bloemen, steile kliffen, prachtige baaien en hier en daar een nationaal park. De Zuid-Afrikaanse Tuinroute loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth (of andersom natuurlijk) en brengt je langs allerlei prachtige hoogtepunten. Kiezen is moeilijk, maar we hebben een paar aanraders voor jullie op een rijtje gezet. 
Route : Port Elizabeth – Addo Elephant Park – Jeffrey’s Bay – Tsitsikamma National Park – Nature’s Valley – Knysna - Kaapstad
Reisduur:  7 tot 10 dagen 
garden route South Africa

© Foto: EcoPrint / Shutterstock.com

Hoewel de naam anders doet lijken, is voor de Tuinroute geen precieze route uitgestippeld. Je kan verschillende wegen nemen en de een is nog mooier dan de ander. Je beginpunt maakt niet heel erg uit, maar wij raden je in Port Elizabeth te beginnen. Op die manier rij je aan de kant van de oceaan tijdens je roadtrip, want in Zuid-Afrika rijden ze links. Extra mooi uitzicht gegarandeerd. 
Port Elizabeth

© Foto: WitR / Shutterstock.com

Port Elizabeth
Het beginpunt van je trip is een bijzondere bestemming die al volledig op zichzelf had kunnen staan. Deze bruisende havenstad heeft een fijn strand en een aantal fantastische nationale parken in de buurt. Daarnaast vind je er een bruisende cultuur met veel musea en straatkunst. Uitgekeken op Port Elizabeth? Dan is het tijd om in de auto te springen en koers te zetten naar de Tuinroute.
Olifanten zuid Afrika

© Foto: Hajakely / Shutterstock.com

Addo Elephant Park 
Tijdens je trip naar Zuid-Afrika mag een safari uiteraard niet ontbreken. In dit grote nationale park is de kans groot dat je olifanten ziet, want er wonen hier meer dan zeshonderd geslurfde beesten. Je kan dit park goed op eigen houtje ontdekken, maar een ranger ziet vaak meer dan jij ziet. Met een begeleider is de kans dus groter dat je wilde dieren spot. 
Jeffrey's Bay

© Foto: MD_Photography / Shutterstock.com

Jeffrey’s Bay
De waterratten onder ons gaan zich in dit dorp uitstekend vermaken. Jeffrey’s Bay is namelijk het surfwalhalla van Zuid-Afrika. De lange golven zorgen ervoor dat veel surfers jaarlijks hun weg vinden naar dit dorp en een ontspannen sfeer met zich meebrengen. Niet zo’n held op een surfboard? Geen zorgen, ook als je niet van surfen houdt kan je je hier goed vermaken. Ga bijvoorbeeld voor een flinke wandeling naar het Kabeljous Nature Reserve of bezoek het Shell Museum. 
Tsitsikamma brug

© Foto: Five-Birds Photography / Shutterstock.com

Tsitsikamma view

© Foto: Bildagentur Zoonar GmbH / SHutterstock.com

Tsitsikamma Nationaal Park
In dit nationale park zal je om elke hoek weer van verbazing achteroverslaan. De helderblauwe zee, ruige rotsen en groene bebossing worden slechts onderbroken door vlonders en loopbruggen. Hierdoor kan je door een waar sprookje lopen. Waar je zeker tijd voor wil vrijmaken, is een kajaktocht door dit gebied. Vanaf het water zie je de steile rotswanden op een spectaculaire manier. 
Nature's Valley

© Foto: Alexandre G. ROSA / Shutterstock.com

Nature’s Valley
Om op deze idyllische plek te komen zal je de kust even moeten verlaten. Nature’s Valley is een piepklein dorp dat je kan bereiken door een kronkelige weg door de dichte bossen te volgen. Uiteindelijk kom je dan bij de kleine kustplaats aan. Neem hier de tijd om even te ontspannen en te genieten van een kleurrijke zonsondergang. 

Foto: Michaeljung / Shutterstock.com
knysna Zuid-Afrika
Knysna 
Denk je na een tijdje al die Zuid-Afrikaanse natuur wel zat te zijn? Dan verandert Knysna je gedachten wel. De adembenemende uitzichten en fotogenieke landschappen zorgen ervoor dat dit een fantastische tussenstop is tijdens je trip. Probeer hier een paar dagen in te plannen, want het is een goede uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. Zo is de grote lagune een mooie snorkellocatie en kan je een stuk verderop een struisvogelboerderij bezoeken. Hiervoor moet je wel weer in de auto stappen, maar het is een mooie route die je rijdt. In het juiste seizoen kan je in Knysna vanaf verschillende uitkijkpunten zelfs walvissen spotten.
Kaapstad

© Foto: Richard Cavalleri / Shutterstock.com

Kaapstad
Voor de laatste stop van je rondreis wil je ook nog een paar dagen de tijd hebben. Deze hippe, innoverende en veelzijdige stad heeft allerlei leuke wijken om te ontdekken. Drink een cocktail op een rooftopbar, klim naar een uitkijkpunt zoals Lion’s Head en bezoek de pinguïns op Boulders Beach . Breng ook een bezoek aan het indrukwekkende Robbeneiland en tot slot mag je de Tafelberg natuurlijk niet vergeten. 
Foto: Radzimy / Shutterstock.com  
tuinroute za

© Foto: Radzimy / Shutterstock.com

Samengevat, ziet de route er zo uit: 
 • Van Port Elizabeth naar Addo Elephant Park
  45 km, 30 minuten 
 • Van Addo Elephant Park naar Jeffrey's Bay 
  115 km, 1 uur en 15 minuten
 • Van Jeffrey's Bay naar Tsitsikamma National Park
  110 km, 1 uur en 15 minuten
 • Van Tsitsikamma National Park naar Nature's Valley
  40 km, 30 minuten
 • Van Nature's Valley naar Knysna 
  65 km, 1 uur
 • Van Knysna naar Kaapstad
  490 km, 5 uur en 30 minuten
Routekaart Zuid-Afrika
Nog meer indrukwekkende roadtrips langs de kust? Bekijk de Pacific Coast Highway in California dan eens. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.