3 op Reis

6 dingen die je kunt doen in Marrakesh

24-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
xlthumb_riad
Marrakesh is misschien wel de meest kleurrijke en exotische stad die zo dicht bij Europa ligt. Het kost je slechts vier uur vliegen om deze Arabische sprookjesstad te betreden. Dus, mocht je overtuigd zijn? Sla deze zes tips dan vooral niet over!

1. Place des Épices
We waarschuwen je alvast: je neus kán hier op hol slaan. Op dit plein verkopen talloze handelaren verschillende kruiden en specerijen, waar je de namen waarschijnlijk niet van gaat onthouden. Ja, het Place des Épices is een waar kruidenwalhalla. 
xlthumb_placedesepices
2. Atlas Electronic Music & Arts Festival
Vier dagen lang kunst, cultuur en muziek, in een exotische ecolodge aan de rand van het Atlasgebergte. Dat is wat het Atlas Electronic Festival je serveert. Je gaat gegarandeerd verliefd worden op dit festival. De eerstvolgende editie vindt eind augustus, begin september plaats. Om je een idee te geven… 

3. Souks in de medina
Marrakesh kun je het beste wandelend ontdekken. De souks (oftewel de marktjes) in de medina kun je namelijk vergelijken met een mysterieus labyrint, waarbij je niet ontkomt aan een verdwaalsessie. En dat klinkt vervelend. Maar geloof ons: in deze medina wíl je verdwalen.
xlthumb_souks
4. In een riad slapen
Wordt de drukte van de medina je te veel? Dan is een nacht in een riad jouw geneesmiddel. Een riad is een traditioneel Marokkaans paleis dat in Marrakesh vaak als hostel dient. Het mooie aan een riad? De kamers komen uit op een binnenplaats met een mozaïeken vloer en vele planten. Een plaatje om te zien.
xlthumb_riad
5. Djemaa el Fna (het Plein des Doods)
Dit plein klinkt niet gezellig. Klopt. Maar los van de naam, is dit een zeer levendig plein. Het Djemaa el Fna is het toeristische middelpunt van de stad, dat ’s avonds in één groot openluchtrestaurant transformeert. Gezelligheid ga je hier sowieso vinden.
xlthumb_centraleplein
6. Jardin Majorelle & Musée Berbère
Deze botanische tuin is een schilderij om naar te kijken. In de tuin vind je duizenden bloemen, cactussen en andere bijzondere planten. Interessant om te weten: de tuin was ooit eigendom van de enige echte Yves Saint Laurent. En als je hier dan toch bent, duik dan meteen het Musée Berbère in. In dit museum kun je een rijke kunstcollectie bewonderen, met meer dan 600 artefacten van inheemse Marokkaanse volkeren. 
xlthumb_jardinmajorelle
Meer van Marokko? Check deze compleet blauwe Marokkaanse stad!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.