Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

6 vette outdoorplekken om te tukken

21-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
Thumb artikel slaapplekken
Wil jij wakker worden tussen de tropische vissen? Of pal onder het Noorderlicht? Of onder de sterrenhemel, omringd door olifanten? Heel snel verder lezen dan! 
#1 KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT EAST VILLAGE, FINLAND 
In dit dorp met 20 glazen iglo’s wil jij sowieso slapen! Binnen merk je niks van de ijskoude temperaturen. Althans, bijna niks. In de glazen iglo’s is het namelijk tussen de -3℃ en -6 ℃ . Toegegeven: dat is ijskoud, maar sowieso een stuk warmer dan buiten! Maar met dat gruwelijk mooie uitzicht is deze bibberende overnachting het zeker waard. Een dikke donsdeken en een lading thermokleding zouden niet overbodig zijn. De kans dat je hier écht gaat slapen, is echter klein. Het Noorderlicht krijg je er in de maanden augustus tot april namelijk gratis bij. 
 
#2 SANCTUARY MAKANYANE LUXURY SAFARI LODGE, ZUID-AFRIKA 
Een overnachting midden bij deze lodge is romantischer dan ooit! Overdag spot je hier de Big Five en 's avonds val je in slaap onder de sterrenhemel. Maar schrik niet wakker als er om 4 uur ’s nachts opeens een olifant naast je bed staat te tetteren. Want dat is doodnormaal. Echt.

#3 THE MANTA RESORT, TANZANIA 
Bij The Manta Resort kun je tropische vissen checken vanuit je onderwaterslaapkamer. Maar de finale begint ’s nachts pas. Want dan komt er een extra lading vissen op visite. Pssst. Wist je dat Nienke hier heeft geslapen? Check de video hier!
Thumb artikel slaapplekken
#4 BANGKOK TREE HOUSE HOTEL, THAILAND 
Reis je door Bangkok en wil je even ontsnappen uit de drukke stad? Slaap dan een nacht in het Bangkok Tree House hotel. Geloof ons: je komt hier weer helemaal zen uit. Deze groene bestemming vind je ten zuiden van Bangkok. Goed om te weten: het hotel is alleen te bereiken per fiets, boot of te voet. Één nachtje tukken kost zo’n 100 euro.   

#5 SKYLODGE ADVENTURE SUITES, PERU
Ooit gedroomd om met matras en al op 400 meter hoogte te pitten? Dat kan in Peru! Het uitzicht op een heilige vallei van de Peruaanse Inca’s krijg je hier cadeau bij. En alsof dit nog niet mooi genoeg was, krijg je hier ’s nachts nog een heldere sterrenhemel bij. Klein detail: je moet zelf zo’n 400 meter naar boven klimmen. De volgende ochtend zoef je gelukkig relaxed met een zipline naar beneden.

#6 INTERNATIONAL HIGHLINE MEETING FESTIVAL, ITALIË
Geen last van hoogtevrees en slaapwandelen? Dan moet deze bizarre slaapplek nú op jouw bucketlist. Want tijdens het Internationale Highline Meeting Festival in Italië chill jij op zo’n 2000 meter boven de Italiaanse Dolomieten. Één voorwaarde: je moet wel goed kunnen koorddansen. Mocht je dit niet kunnen, dan kun je genieten van muziek, films, yoga-workshops en zelfs van een paraglider-vlucht. En wie wil dat nou niet?

Check ook 7 GRUWELIJK MOOIE BERGEN WERELDWIJD!
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.