Logo 3 op Reis
Dit is een archiefsite. Ga voor actuele content naar www.3opreis.nl

De panoramische video's die elke virtuele reiziger gezien wil hebben

01-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
360videos1

© Claudio Soldi / Shutterstock.com

Misschien kende je ze allang. Misschien zetten we nu je wereld op zijn kop. Zo niet, dan in ieder geval in panorama. Laat je omver blazen door deze 360 graden virtual reality videos. Een fijn snufje technologie dat je je eigen omgeving even doet vergeten. 
AirPano VR
Google Earth en Streetview dwalers opgelet. Als je jezelf echt wil verliezen in de internetwereld wip dan even langs op het YouTube-kanaal van AirPano VR. Een uitgebreidere collectie van 360 graden panoramisch beeldmateriaal van de mooiste bestemmingen vind je bijna nergens. Elke week komt er een nieuwe video online die je over land, onder water of in vogelvlucht meeneemt langs adembenemende landschappen. Ren van een berg met een paraglider in Rusland, zwerf door een woestijn in Namibië of maak een droomvlucht boven de Angel Falls in Venezuela. En vergeet vooral niet je beeldkwaliteit omhoog te zetten. 
Patagonië
De pracht en praal van Patagonië is bijna niet in woorden te beschrijven. In 360 virtual reality daarentegen? Deze indrukwekkende video neemt je mee op sleeptouw langs de schoonheid van de Perito Morena-gletsjer in Argentinië en de wildernis die deze omringt. Natuurlijk is een video nooit te vergelijken met een daadwerkelijk bezoek aan Patagonië. Maar deze tour langs turquoise stroomversnellingen en grazende guanacos komt behoorlijk dicht in de buurt. 
Actieve vulkaan
Ga op trektocht naar de top van de Ambrym, een van 's werelds meest actieve vulkanen gelegen op het eiland Vanuatu in Oceanië. Volg een team van documentairemakers door jungleblos en asvlakten naar de rand van de krater. Laat je vervolgens weer afzakken door een scheur in het gesteente naar het diepe hart van de actieve vulkaan, op slechts zestig meter afstand van een lavameer. Deze interactieve video laat je de hitte bijna voelen. 
Noorderlicht
Het project Lights of Lapland uit Noorwegen neemt virtuele reizigers mee op verschillende excursies door Noord-Europese landen. Zo ook deze 360 graden tour waarop een rendier je per slee door de natuur van Zweden trekt. Uiteindelijk sta je, als klap op de vuurpijl, oog in oog met de groene dansende golven van het noorderlicht. Het resultaat van timelapse en panorama technologie is wederom verbluffend. 
Helemaal aan het wegdromen? Ook deze natuurwonderen zijn virtueel imponerend.

Meer over:

tech, quarantaine, natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.