3 op Reis

Andorra

Andorra, het ministaatje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk staat bekend als een shoppingwalhalla. Vanwege het lage belastingtarief liggen alle prijzen hier een stuk lager en dus komt men overal vandaan om hier eens even flink in kopen te doen. Het is maar goed ook dat je heerlijk kunt shoppen in Andorra want veel meer valt er niet te beleven in de steden van dit landje.
In de omliggende natuur kun je echter genoeg vertier vinden waardoor Andorra toch wel heel erg de moeite waard is. Zo kun je lekker gaan hiken, vissen, wandelen of rustig fietsen door de bergen en genieten van de frisse berglucht .Als je wat avontuurlijker bent ingesteld kun je hier ook wat meer spannende dingen doen zoals mountainbiken, klimmen, quad rijden of zelfs mushing (hondensleden)! 
Al deze avontuurlijke bezigheden voer je uit in de bergen omringd door de prachtige natuur. Andorra is dan ook de bestemming voor de natuurliefhebber! Al is het alleen maar vanwege de vele watervalletjes!
Eten
In Andorra draait de keuken vooral om vlees, vlees en nog eens vlees. De fijne restaurantjes pluk je er zo uit omdat deze vol zitten met locals. Veel opties zijn er echter niet maar eten in een Borda, oude boerderij, raden wij zeker aan! Je krijgt hier wel veel traditionele gerechten met vlees dus voor vegetariërs moeten even iets anders bestellen!
Vervoer
Om in Andorra te komen kun je vliegen naar Toulouse of Barcelona. Vanaf beiden is het zo'n vier uur rijden om in het minilandje aan te komen. In Andorra is er nauwelijks openbaar vervoer, slechts een paar bussen maar wij raden aan om een fiets te huren. Lekker actief en je kunt stoppen waar je maar wilt!
Goed om te weten
Beste reistijd: Mei t/m augustus
Visum: Nee
Inentingen: Nee
Valuta: Euro
Taal: Catalaans, Spaans & Frans
andorra.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang persoonlijke achter-de-schermen anekdotes en een flinke dosis (duurzame) reisinspiratie.