101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Wie zijn de meiden van FMC?

  •  
04-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Volgens de initiatiefnemer Marieke van FMC is 2018 het jaar dat in Nederland de vrouwelijke rapper z’n plaats in de scene begint te krijgen. Zij bedacht FMC om vrouwen die bezig zijn met hiphop in contact met elkaar te brengen. Wij zochten de dames op tijdens hun repetities, in de studio en tijdens hun optreden in het Haagse ‘Paard van Troje’.
In dit item zie je meerdere gezichten voorbij komen, maar welk gezicht hoort bij welke muziek? Leer ze hieronder beter kennen.
SUZZIE
Suzzie heeft nog niets uitgebracht, maar je kunt al kennis met haar maken in het item van vanmiddag. In dit item hoor je exclusief materiaal van haar terwijl ze in de studio bezig is met haar producer.    
MARASSA
Marassa heeft Surinaamse roots en brengt Engelstalige hiphop uit met verschillende invloeden. Grime, soul, boombap en dat alles met een poëtische insteek. Begin 2018 bracht ze de videoclip uit van ‘Look At Me’ en wat hierop volgde was de track ‘Listen Reflection’ die een aantal weken geleden uitkwam.
NYN
NYN kent haar oorsprong in het zuiden van het land, namelijk in Venlo. Beukende beats en een zachte G is wat je kunt vinden haar repertoire. NYN heeft dit jaar nog niets uitgebracht, maar vorig jaar bracht ze de track ‘Oh Yay’ uit. Het jaar ervoor bracht ze een EP uit genaamd ‘Kei Nyn’ met de producer Juan Caulderon.
KEESHA
‘Riderbitch als G Gotti!’ zegt de hook van de track ‘Gotti’ van Keesha. Ze komt uit Amsterdam Zuid-Oost en aan haar muziek is duidelijk te horen waar haar inspiratie vandaan komt, Chicago. In de clip van ‘Gotti’ is ze te herkennen aan haar neonroze bivakmuts en zwaait ze met een gannoe zoals je gewend bent van drill videos. Ook bracht ze onlangs de track ‘Rennen’ uit die je hieronder kan checken.
ODILLIA  
Een Engelstalige MC uit de hoofdstad. Odillia heeft slechts één single online staan, namelijk ‘Fight Them’. Ze bracht deze track eerder dit jaar uit, samen met een artistieke video. Ook bars spitten is aan haar toevertrouwd, want ze deed namelijk ook mee met de #BARZCHALLENGE die Rotjoch vorig jaar in het leven riep.
 In het item zijn ook Teesh en Shamilean te zien, die binnenkort naar buiten zullen treden met hun muziek.

Meer over:

fmc, #video
Delen: