101Barz

#TBT - RBDJAN

  •  
23-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  

Deze week ging de #TBT tussen niemand minder dan Dicecream en RBDJAN. Een battle tussen twee grote namen. Jullie hadden de touwtjes in handen en beslisten uiteindelijk dat niemand minder dan RBDJAN er met de winst vandoor is gegaan. Hij kwam destijds zonder te slapen naar de studio om iedereen een lesje spitten te geven. Eigenlijk hoeven we RBDJAN niet meer voor te stellen, maar voor de zekerheid nemen we je in rap tempo mee door zijn glansrijke carrière.

We moeten helemaal terug naar 95’ om te zien waar RBDJAN startte. In Buurthuis ‘De Kluft’ ontstaat in dat jaar een van de meest legendarische hip hop groepen uit ons kikkerland: ‘THC’. Met compagnon Rocks weten ze de eerste stenen te leggen voor de Nederlandse scene.  THC Recordz zou in de jaren daarna veel materiaal uitbrengen en zorgde ervoor dat de rappers iconen worden in de game. Een 101-sessie kon dus ook niet blijven..

Bel Jay-Z man.. Hij wordt gemurderd op zijn eigen beat
RBDJAN

14 jaar na het ontstaan van THC weet RBDJAN een contract te tekenen bij Kees zijn TopNotch. Hij zou zich hier meer gaan focussen op solo materiaal. In ’10 brengt ‘RB’ een 31 track tellende (!) tape uit genaamd: Code Willem. Hiermee wist de hype rondom hem nog meer te vergroten. Een jaar later zou dan eindelijk zijn langverwachte album ‘De Onderbaas’ uitbrengen met hierop samenwerkingen van o.a. Rocks, Kempi en Mr. Probz.

De opvolger van ‘De Onderbaas’ laat zich twee jaar later zien. Deze kreeg de naam ‘Renaissance’ en had gastoptredens van Sjaak en Darryl. De jaren die erop volgen lijkt het wat stil rondom RBDJAN, maar in 18’ brengt hij het album ‘KING’ uit. Op King staat een scala aan collega rappers. Zo staat ook #TBT tegenstander van deze week Dicecream op de plaat). Helaas werd het de tijd na het uitbrengen van het project weer iets stiller rondom de THC-founder.  

Toch was hij wel te horen op de tape ‘So So Lobi 2’. Dit motiveerde hem weer om de pen te pakken en fanatiek muziek te gaan maken. RBDJAN en Rocks vonden elkaar weer en besloten om een project te maken genaamd ‘The Hustle Continues’. Deze droppen ze uiteindelijk in 2021 en wordt er gewaardeerd door de fans.

Ook in 2022 weet RBDJAN niet van ophouden. Alleen in dit jaar brengt die alweer 2 singles uit, dus dat beloof veel goeds voor de toekomst. We mogen ons gelukkig prijzen dat hij zich nog steeds zoveel met muziek bezighoudt en ook op zo een bijzonder hoog niveau.

De #TBT van RBDJAN is nu weer online te vinden. Ga het direct checken!

Delen: