101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Pariaz

  •  
08-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  

Voor de #TBT van deze week zorgden wij ervoor dat jij het allesbehalve makkelijk zouden hebben tijdens het maken van jullie keuze. We besloten twee groepen tegenover elkaar te zetten. Beide vol met grondleggers binnen de Nederlandse scene. De keuze die jullie hadden te maken was die tussen Pariaz en de mannen van RAEN Music. Massaal stemden jullie en in de comments lieten jullie blijken dat het een bijna onmogelijke keuze was, maar toch gingen de mannen uit zuidoost er uiteindelijk met de winst vandoor. De sessie van de mannen van Pariaz is vanaf nu weer te checken via de website en op YouTube. 

Het is tijd voor Pariaz, de hiphop-horrorgroep, die is gekomen om iedere mic, stage of booth met de grond gelijk te maken. De groep is een collectief van een groep getalenteerde, tegenwoordig legendarische rappers, uit het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Het is een samenwerking tussen het talentenplatform Bijlmer Style en producers Killing Skills. De eerstgenoemde deden al eens een sessie onder die naam en wisten toen ook een blijvende indruk achter te laten met hun grimey, rauwe, maar echte sound. Straatverhalen is de beste manier om die sessie te beschrijven en tot de dag van vandaag is die sessie bij vele mensen in het geheugen gebleven.

Deze groep die onder de naam Bijlmer Style een sessie deed waren dezelfde mannen die ook onder hun nieuwe alias Pariaz hun opwachting maakte in de 101Barz studio. De groep bestaat volledig uit grondleggers. M.O. & Brakko, Dret & Krulle, Gikkels en Kiddo Cee zijn stuk voor stuk legendarisch te noemen. Samen besloten ze de handen ineen te slaan en zich samen te voegen onder de naam Pariaz. Hun doel? Stages afbreken. Het idee hiervoor kwam eigenlijk nadat zij zagen dat Bijlmer Style live goed werkte. Dit wilde ze uitbreiden en zo ontstond uiteindelijk: Pariaz.

Naast de vaste formatie die de groep hanteert (inclusief de vaste producers van Killing Skills) was er ook ruimte voor andere artiesten om samen te werken aan de horror-influenced rapformatie. Zo zijn er samenwerkingen met o.a. Mc Fit, voor de nieuwe generatie beter bekend als Glen Faria, van Flinke Namen, Rex van het duo Rex-N-Undercover en Don-GG.

In 2011 verschijnt dan eindelijk hun gezamenlijke tape. De tape krijgt de gelijknamige naam ‘Pariaz’ en is zoals eerder vermeld een rauwe sound. Boombap van het hoogste niveau met invloeden van bekende horror-flicks. Alle artiesten inclusief de ft’s vullen elkaar perfect aan. Het voelt als een perfect gelopen estafette. Het stokje wordt zonder enige moeite doorgegeven. Mocht je het album nooit gechecked hebben, dan raden wij zeker aan dat je dat even gaat doen! Het is het waard.

Nu is de sessie van de mannen uit Zuidoost weer te checken, dus respecteer de grondleggers en ga hun sessie checken! Volgende week weer een nieuwe ronde.

Delen: