101Barz

#TBT - MC Fit

  •  
23-06-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  

De zomer is aangebroken! Daarom hadden we speciaal voor jullie een hele harde battle voor de #TBT van deze week. Het ging tussen LSD-member Mitta en Glen Faria a.k.a. MC Fit. Het scheelde deze week echt helemaal niks. Met een voorsprong van een klein tiental stemmen ging de laatstgenoemde er met de winst vandoor. Daarom is de #TBT van deze week MC Fit! Zijn hele sessie is vanaf nu weet te checken via onze kanalen. Duik terug in de tijd en check de sessie meteen. 

Ongeveer 32 jaar geleden, terug in 1980, werd Glen Faria a.k.a. MC Fit geboren in onze hoofdstad Amsterdam. Vanaf jonge leeftijd was hij al fanatiek bezig met muziek. Naast het rappen is hij ook een singer-songwriter. Daarnaast deed Glen vroeger ook aan toneel. Hier leerde hij Sef kennen. Sef was destijds de buurjongen van producer The Flexican en zij besloten samen de iconische groep Flinke Namen op te richten. Sef kende Glen natuurlijk van toneel en zag in hem een goede aanwinst voor het collectief. Een goede zet, want de groep wist met hun nummers het hele land over te nemen. Een aantal jaar na hun oprichting kregen de mannen ook een contract aangeboden vanuit het TopNotch kamp. Een jaar na het tekenen van hun contract bracht het collectief hun debuut tape uit. Het project kreeg de naam ‘Superstuntwerk’. De tape stond vol met hits die we deze dagen nog draaien. Met de tracks ‘Wolken’ en ‘Als Zij Langsloopt’ kregen zij het hele land aan het rappen. Tot op de dag van vandaag win je met de track ‘Wolken’ nog steeds iedere AUX-battle.

In 2013 besluit MC Fit verder te gaan op eigen houtje en een eigen album te droppen. De tape kreeg de naam ‘Glen Faria’. Op de tape staan samenwerkingen met o.a. Jayh en Big2. De tape is niet je gebruikelijke hiphop plaat. Het is kenmerkend voor zijn sound. Geen 20 nummers gevuld met harde drops en knallende 808’s, maar gevoelige, muzikale tracks. Het is meer gefocust op de teksten, het is een verhaal. Het is allesbehalve brag en boos, maar storytelling! Na deze release brengt hij nog enkele singles uit, maar na 15’ wordt het relatief stil rondom hem.

Naast enkele ft’s in 18’, beginnen we Glen pas echt weer te zien in 2020. Met ‘Hoe Weet Je Dat?’ geeft hij een startschot voor een nieuwe fase in zijn muzikale carrière. Hij volgt deze track op met iemand waar hij tegenwoordig ook mee optreedt, namelijk: Jair Faria. Met zijn zoon nam hij de track ‘Terug Naar Nu’ op en het de uitkomst was een door piano geleid stuk kunst. Na deze release bracht hij nog enkele singles uit, maar het is nu nog maar de vraag of er ooit nog een project gaat komende van de multi-getalenteerde artiest.

Wat de toekomst gaat brengen voor Glen is de vraag, maar gaat sowieso rooskleurig zijn. Voor nu hebben we de iconische sessie die hij deed onder zijn alias MC Fit. Hij is vanaf nu te checken!

Delen: