101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Hef - Puur

  •  
15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
HefPuur

'Let op, straks zit je in een set up en moet je alles geven aan een n*gga met een mask op'

Soms heb je van die momenten in de muziek dat je je realiseert “dit is er weer eentje”. De opkomst van Hef was zo’n moment.
Alweer 9 jaar geleden bracht Hef de video van zijn track  Puur  uit. Het was het begin van de carrière van een van Nederlands beste en meest stabiele rappers in de scene.  Puur  was nieuw, rauw en zorgde ervoor dat Hef in een klap een gevestigde naam in de scene werd. De bijbehorende video gaf een grimmig beeld van Rotterdam, showt Bundy in zijn whooptie met z’n seat back en geeft ook de rest van het straatleven in Hoogvliet goed weer. Opvallend is dat de video dropte in een tijd dat de Nederlandse hiphop nog geen miljoenen streams, views en clicks genereerde. Toch heeft Puur, 8 jaar na de release, meer dan 2 miljoen views.
Na  Puur  volgden onder andere de legendarische 101-sessie (met Adje en Crooks), de Boyz In De Hood mixtape en uiteindelijk zijn debuutalbum Hefvermogen. Afgelopen jaar dropte Hef zijn vijfde studioalbum genaamd "Geit". Check de #TBT van deze week hieronder!
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

Meer over:

puur, #magazine, hef
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.